Disney i Google udružili se radi stvaranja Star Warsa u VR-u

Disney i Google udružili se radi stvaranja Star Warsa u VR-u

Iako je hype već na vrhuncu s novim Star Wars serijalom filmova koji uskoro dolazi u kina, Google i Disney su se udružili kako bi dodatno proslavili izlazak novog filma.

Disney je jučer objavio kako će surađivati s Googleom kako bi ljubitelji Star Warsa imali priliku isprobati ovaj svijet u virtualnoj stvarnosti.

ILMxLAB, divizija Indutrial Light and Magica stvorila je VR sadržaj za Google Cardboard koji će izaći 2.prosinca.
Novo VR iskustvo razvili su Google i Verzion, te će predstavljati prvi u nizu Google Cardboard VR sadržaja koji se nadovezuju na otvorenje samog filma.
Dostupan će biti u službenoj Star Wars aplikaciji za iOS i Android uređaje, navodi službeno priopćenje.

Svjetski program zvan "Awaken the Force Within" počeo je od jučer, na njihovoj službenoj stranici. Korisnici će moći birati između dobre ili loše strane, a njihove najdraže aplikacije će se transformirati, ovisno o strani koju su izabrali. Razvijeno je posebno za Android Wear Watches, Google Calendar, Chrome, Chromecast, Gmail, Google Maps, Google Now, Waze i YouTube.

Star Wars app

Uz to je izašla i igra Star Wars: Battlefront, a njenu recenziju možete pročitati u sljedećem broju Vidija (br. 237). Naš test Google Cardboarda možete pročitati ovdje

Zadnji službeni TV spot za nadolazeći film koji izlazi 18. prosinca možete vidjeti dolje.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.