Oculus predstavio "Oculus Concepts" program za VR developere

Oculus predstavio "Oculus Concepts" program za VR developere

Facebookov Oculus dodatno pomaže razvoju VR aplikacija sa svojim early accessom za "Oculus Concepts" program.

Nedavno je Samsungov Gear VR pušten u prodaju za područje Amerike, te u obliku prednarudžbe za ostale zemlje. Vrlo brzo je ovaj jeftini VR uređaj rasprodan, omogućavajući približavanje VR tehnologije masama.

Ocean rift VR

Oculus je tako najavio svoju platformu namijenjenu developerima koji stvaraju VR igre i aplikacije i žele odgovor zajednice za vrijeme stvaranje projekata.

Oculus Concepts program dodan je na Oculus Storeu prošli tjedan, omogućivši developerima distribuciju eksperimentalnih aplikacija i igara korisnicima koji su zainteresirani za isprobavanje.

Kompanija navodi kako se nada da će developeri vidjeti ovaj program kao pokretač za stvaranje što bolje VR zabave.

Oni koji imaju VR uređaje, kao što je Gear VR, mogu provjeriti ovaj program na njihovom Storeu, gdje se mogu kupiti i preuzeti igre i aplikacije u VR-u, kao što su npr. EVE: Gunjack, Ocean Rift ili Mortal Blitz VR.

Najavljeno je i više od 25 novih igara specijalno za Gear VR koje će doći početkom prosinca.

Organizirana je i prva gaming večer zajednice, s VR Karts igrom na Gear VR-u, među kojima su bili članovi Oculusa i sam osnivač, Palmer Luckey.

Vr karts blog2 Oculus Concepts

Na ovoj stranici se također nalaze i upute developerima kako dodati svoje sadržaje.

O VR tehnologiji možete opširno pročitati u ovom broju časopisa VIDI (br. 236). Naš test Google Cardboarda možete pročitati ovdje ili pogledati video ovdje

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.