Predstavljen Figment VR, prvi VR preglednik ugrađen u kućište mobitela

Predstavljen Figment VR, prvi VR preglednik ugrađen u kućište mobitela

VR napreduje velikim koracima, najavljujući sljedeće godine pravi boom VR-a.

Kao i svaka nova tehnologija, tako i ova ima mana koje se rješavaju naknadno. Ono što se danas predbacuje VR uređajima je i nedostatak njihove prenosivosti, pa čak i za mobitele.

Sam Google Tech je pokušao riješiti problem sa svojim Go4D C1-Glass-om koji se može preklopiti i ubaciti u kompaktno kućište, a sada Quantum Bakery LLC sa svojim Figment VR-om predstavlja i svoju soluciju.

Figment Vr 2

Pokrenuli su Kickstarter kampanju kako bi financirali ovu ideju. Sudeći po početku, dobro im je krenulo.  Skupili su 25,920 dolara, u trenutku pisanja, (od 75,000 tražnih), dok je do kraja kampanje ostalo još 55 dana.

Stvorili su iPhone kućište koje ima par integriranih leća za korištenje VR aplikacija. Leće dolazi iz stražnje strane kućišta i mogu se preokretati.
Kompanija je uvjerena kako je za populariziranje VR-a potrebno što više pokazivanja te tehnologije drugima, a s ovim prenosivim lećama to je puno lakši cilj.

Figment Vr 4

Figment VR stvoreno je da bude prenosivo kućište, navodeći da uređaj nije tanji od standardnog iPhone kućišta kad se leće umetnu unutra. Funkcioniraju na mehnizmu opruga od anodiziranog aluminija, a mogu poslužiti i kao stalak za mobitel. Tijelo uređaja napravljeno je od polikarbonatnog silikona, dok su leće od akrilika otpornog na grebanje.

Figment Vr 7

Radi isključivo za iPhone 6, iPhone 6S, iPhone 6 Plus i iPhone 6S Plus, prikazujući svaki VR sadržaj za iOS te čak i za AR (augmentiranu realnost).

Figment Vr 5

Dostupan je u crnoj i bijeloj boji za sada, s preporučenom cijenom (ukoliko projekt prođe) od 79 dolara (oko 558 kn), dok oni koji su poduprli ovaj proizvod imat će ga za 49 dolara (oko 346 kn), navodi službena stranica projekta.

Kamapanja završava 12. siječnja, a za prve naručitelje doći će u ožujku sljedeće godine.

O temi VR-a možete pročitati u novom broju Viidi časopisa (br. 236).

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.