Dungeons and Dragons od sada dostupan u VR-u

Dungeons and Dragons od sada dostupan u VR-u

Za sve ljubitelje Dungeons and Dragons board igara i VR-a dolazi odlična vijest.

Zahvaljujući Altspace VR-u i Wizard of the Coast-u, Dungeons and Dragons igre mogu se od sada igrati i u virtualnoj stvarnosti. Ove dvije kompanije sklopile su partnerstvo kako bi omogućile službene licencirane D and D tabletop igre unutar prilagođenog AltspaceVR virtualnog prostora.

Wizards of the Coast kupili su prava na D and D franšizu još u 1997. godini, a ovim potezom žele ponovno stvoriti iskustvo zajedničkog igranja s prijateljima diljem cijelog svijeta u virtualnoj stvarnosti.

Altspace VR dizajniran je za VR headsetove kao što su Vive ili Rift, a preporučuju VR HMD za potpuno virtualno iskustvo, navodi službena stranica. Također, kreirali su različiti niz karaktera, heroja iz drugih klasa i čudovišta te razne dizajne terena kao što su tamnice, divljina i gradski prostori. U sljedećem videu možete pobliže saznati što je točno Altspace VR i mogućnosti.

Stvorili su i virtualnu sobu "Tavern" u kojoj se igrači mogu okupiti za igru, a gledatelji se mogu priključiti kako bi pratili igru.

Dovoljno je stvoriti besplatni račun za Altspace VR, kojim se D and D igrači mogu logirati u virtualnoj stranici igre te početi novu kampanju ili tražiti još igrača.

DnD AltspaceVR CU2
O temi VR-a možete pročitati u novom broju Vidija (br.236).

Na sljedećem videou možete vidjeti kako funkcionira ovaj sustav.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.