New York Times ulazi u VR svijet

New York Times ulazi u VR svijet

Virtualna stvarnost koja svakim danom sve više postaje popularnija i dostupnija, širi se i u druge sektore, kao što je novinarstvo.

Nedavno je ABC News pokazao svoj VR sadržaj u televizijskom novinarskom izvještavanju, a sada se tom društvu pridružuju i novine The New York Times.

NYT je objavio da je surađivao s Googleom kako bi pružio Google Cardboard svojim pretplatnicima, navodi službena stranica NYTimesa. Ovim jednostavnim VR uređajem koji se koristi u kombinaciji s mobitelom, NYT će povremeno pokazati svoje videoisječke od 360-stupnjeva.

Novine su u suradnji s IM360 napravile NYT VR aplikaciju, koja će biti besplatna i dostupna za sustave iOS i Android od 5.studenog. Iako se može koristiti Google Cardboard, rečeno je kako nije potrebno imati VR naočale kako bi se gledao video sadržaj. Njihova web stranica će pružati klasične 2D videoisječke, dok će na njihovom YouTube kanalu biti prisutni videoisječci od 360-stupnjeva.
Prvi kratki video bit će "Displaced", koji govori o tri djeteta koji su odvojeni od svog doma zbog rata u svojoj regiji.

Ovim potezom novinarstvo pokušava postati još imerzivnije i emocionalnije kod gledatelja. ABC News je sredinom prošlog mjeseca prikazao VR sadržaj virtualne šetnje Damaskom u svom programu Nightline.
Kompletan uvid i pregled u ovaj nadolazeći svijet virtualne stvarnosti možete pročitati u narednom broju Vidija (br. 236).

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.