Hisense 55A7GQ

Hisense 55A7GQ

QLED za šaku kuna

Svestrani mainstream televizor koji sve prednosti QLED tehnologije čini dostupnim širokom krugu korisnika. Odlikuje se vrlo dobrom kvalitetom slike i podrškom za najmodernije tehnologije poput HDR-a 10+ i Dolby Visiona.

Čini se kako će ovu godinu na tržištu televizora obilježiti sve cjenovno pristupačniji QLED modeli. Hisense je još jedan od proizvođača koji u svojoj ovogodišnjoj ponudi nudi cjenovno prilično pristupačne QLED televizore. Preciznije testirani 55-inčni Hisenseov model A7GQ televizor je s ambicijom da se dopadne što širem krugu korisnika koji su u potrazi za novijim većim televizorom s odgovarajućom podrškom za najmodernije tehnologije. Po tom pitanju Hisense ovdje nudi doista mnogo s obzirom na cijenu tek nešto veću od 4000 kuna.

 

Atraktivan dizajn

Ponajprije, ovaj televizor donosi podršku za najmodernije HDR standarde poput HDR-a 10+ i Dolby Visiona. Nadalje, opremljen je s HDMI priključcima koji donose neke od naprednijih HDMI mogućnosti, poput podrške za ALLM i VRR. Konačno, Hisenseov QLED mainstream adut je i vrlo atraktivno dizajniran televizor. Poprilično je kompaktan i relativno tanak za 55-inčni LED TV.

Prije svega, ovo je posljedica vrlo tankog ruba oko samog ekrana koji je sveden na najmanju moguću mjeru. Priloženi stalak relativno je uobičajen u ovoj cjenovnoj klasi, premda zahtijeva nešto više prostora za smještaj s prednje strane televizora. Ukoliko TV pak poželite montirati na zid, dostupne su rupe za montažu po VESA 300 standardu.

 

Hisense 55 6

Svi su priključci uobičajeno grupirani sa stražnje lijeve strane. Ovaj je Hisenseov mainstream televizor prilično dobro opremljen. Ukupno posjeduje tri HDMI priključka, od kojih dva podržavaju neke od naprednijih tehnologija koje povezujemo s HDMI standardom (VRR, ALLM). S ovim se modelom isporučuje klasičan daljinski upravljač za današnje pojmove nešto većih dimenzija. Nemamo većih prigovora što se tiče funkcionalnosti, a istaknimo i dosta veliki broj zasebnih tipki za jednostavan pristup streaming servisima.

Dostupna je podrška za Googleov Assistant i Amazonove Alexu uz napomenu da ćete za ovo morati spojiti odgovarajući zasebni zvučnik s televizorom. Također, na raspolaganju vam je Vidaa Voice asistent za upravljanje glasom. Ovaj TV nije kompatibilan s Appleovim AirPlay 2 ili HomeKitom.

Ugrađeni zvučnici su uobičajene snage od 2 x 10 W i svakako vam neće pružiti osobito snažnu ili dobro definiranu zvučnu kulisu.

 

QLED za bolju sliku

Ključna prednost ovog Hisenseovog mainstream televizora svakako je korištenje QLED tehnologije za prikaz slike. Preciznije, u ovom slučaju Hisense koristi 8-bitnu IPS matricu s Direct LED pozadinskim osvjetljenjem i Quantum Dot tehnologijom za poboljšani prikaz boja. Odabir IPS tehnologije već sam po sebi donosi neke dosta suprotstavljene dobre i loše strane.

U dobre strane svakako možemo ubrojiti vrlo kvalitetnu sliku uz vjerne i dovoljno precizne boje, kao i širi vidljivi kut, što znači da je ovaj TV pogodan za korištenje u većim dnevnim boravcima. Nasuprot tome, kontrast je nažalost dosta slab, a ni maksimalna razina svjetline nije osobito visoka, što dakako utječe na prikaz HDR sadržaja koji je dosta neuvjerljiv, uz gubitak detalja u najsvjetlijim i najtamnijim dijelovima slike.

 

Hisense 55 2 2

Što se tiče predefiniranih predložaka za prikaz slike dostupni su vam: Standard, Dynamic, Day Cinema, Night Cinema, Sport i Automatic. Cinema predlošci su možda ponajbolji za svakodnevno korištenje, ali nisu idealan odabir za sve vrste sadržaja. Televizor pravilno prepoznaje Dolby Vision sadržaj i ovdje su vam na raspolaganju Bright i Dark predlošci za prikaz.

Kada govorimo o gaming mogućnostima, naš testni PlayStation 5 je pravilno prepoznat i automatski je uključen low latency mode. Kao gaming TV ovaj Hisenseov model funkcionira prilično dobro. Osim u slučaju igara s mnogo tamnih scena gdje zbog slabijeg kontrasta sve skupa ne izgleda dobro.

Hisense kod svojih televizora koristi vlastito softversko sučelje VIDAA. Sučelje je dovoljno pregledno i jednostavno za korištenje. S druge strane, broj dostupnih aplikacija prilično je malen, a primjerice nema podršku za Apleov AirPlay 2.

 

Mainstream best buy?

Na kraju možemo samo zaključiti kako je ovaj Hisenseov mainstream TV vrlo svestran televizor s dosta naglašenim dobrim i lošim stranama. Pozdravljamo korištenje QLED tehnologije kod cjenovno pristupačnih mainstream modela što donosi kvalitetniju sliku i bolji prikaz boja. Podrška za HDR10+ i Dolby Vision svakako je također veliki plus.

 

Hisense 55 5

Opremljenost je također vrlo dobra uz respektabilne gaming mogućnosti. Nažalost, slab kontrast i niska razina maksimalne svjetline uzrokuju nimalo impresivan prikaz HDR sadržaja, a ugrađeni 60 Hz panel nije idealan za gaming i prikaz sportskih sadržaja.

 

Hisense 55 1

Ipak, teško je osporiti kako ovaj model, s obzirom na traženu cijenu, svakako spada u best buy kategoriju na domaćem tržištu. Hisense je ovaj model nakrcao modernim tehnologijama koje jesu glavni adut u bespoštednoj borbi za potencijalne kupce koji svakako žele jeftinije televizore veće dijagonale s podrškom za najnovije tehnologije.

 

Plus: Dizajn, veličina dijagonale, omjer cijene i mogućnosti, podrška za HDR 10+ i Dolby Vision, QLED tehnologija omogućuje vrlo dobru kvalitetu slike, širok vidljivi kut, solidne gaming mogućnosti, podrška za ALLM i VRR

Minus: Izostanak podrške za HDMi 2.1, samo tri HDMI priključka, limitiran broj dostupnih aplikacija, neuvjerljive HDR performanse, 60 Hz panel nije idealan za gaming i prikaz sportskih sadržaja, slabiji zvuk

USPOREDNI TEST TELEVIZORA: KOJI ODABRATI?

MINI-LED U LOVU NA OLED

2021. godina na tržište nam je televizora donijela nekoliko tehnoloških novotarija, prije svega Mini-LED televizore koji na papiru obećavaju dosada ponajbolju kvalitetu slike među LED modelima. Istovremeno su OLED televizori sve jeftiniji, a QLED modele sada već možemo pronaći u mainstream segmentu.

Više informacija

  • Model: 55A7GQ
  • Smart TV: Da
  • Potrošnja struje: 150 kWh / 1000 h
  • Veličina ekrana: 55 inča
  • Ukupna ocjena: 3,8
  • Isplativost: 4
  • Ergonomija: 3
  • Mogućnosti: 4
  • Proizvođač: Hisense
  • Vrsta panela: QLED
  • Dijagonala/ rezolucija: 4K, 55"
  • Kut vidljivosti: 178°
  • Osvježavanje: 60 Hz
  • TV tuneri: 1x DVB-T/​-T2/​-C/​-S/​-S2 HEVC (H.265)
  • AV priključci: 3x HDMI 2.0 (ARC, CEC, eARC, ALLM, VRR), digital audio Out (1x optical), 1x slušalice
  • Procesorske jezgre: quad core
  • Zvučnici (RMS): 2x 10 W Dolby Atmos
  • HEVC (x265) kodek: da
  • Miracast / DLNA: da
  • HDR kompatibilan: da
  • Ostali priključci: 1x USB 2.0,1x USB 3.0 LAN, 1x CI+ 1.4
  • Dodatno/Ostalo: eARC, VRR, ALLM
  • SMART platforma: Vidaa 5.0
  • Dimenzije: 1230 x 768 x 250 mm (sa stalkom)
  • Masa: 15 Kg
  • Plus: dizajn, veličina dijagonale, omjer cijene i mogućnosti, podrška za HDR 10+ i Dolby Vision, QLED tehnologija omogućuje vrlo dobru kvalitetu slike, širok vidljivi kut, solidne gaming mogućnosti, podrška za ALLM i VRR
  • Minus: izostanak podrške za HDMi 2.1, samo tri HDMI priključka, limitiran broj dostupnih aplikacija, neuvjerljive HDR performanse, 60 Hz panel nije idealan za gaming i prikaz sportskih sadržaja, slabiji zvuk
  • Ustupitelj i cijena: Hisense, Cijena: 4.267,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Hisense 55A7GQ

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Hisense 55A7GQ - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.