Full HD Wireless Outdoor Smart Camera

Full HD Wireless Outdoor Smart Camera

Nadzor vašeg doma s mobitela

Superior Electronics talijanski je brand čiji IoT gadgeti podržavaju Alexu i Google Assistant pametne pomagače

Kada poželite nadzirati vaš dom treba odlučiti želite li nadzor unutarnjeg prostora ili vanjskog te želite li širokokutnu kameru ili onu nešto užeg kuta gledanja.

Postavljane kamere vrlo je jednostavno uz Smart Life aplikaciju te ćete imati nadzor nad vašim domom u svakom trenutku i od bilo kuda, dok god imate Internetsku vezu. Aplikacija vas traži da upišete svoj Wi-Fi password te nakon toga generira QR kod koji je potrebno pokazati kameri, a kamera će vas zvučnim signalom obavijestiti kako je primila „poruku“ te se spojiti na bežičnu mrežu.

Antena kamere može se odvojiti te zamijeniti jačom antenom ukoliko smatrate da je to potrebno. Unutar aplikacije možete vidjeti kolika je jačina Wi-Fi veze te vam taj podatak može otkriti jeste li odabrali dobro mjesto za montažu kamere kako ne biste uzalud bušili fasadu kuće, a onda otkrili kako vaša Wi-Fi mreža ne doseže do tog mjesta. No, mogućnost zamjene antene će riješiti problem ukoliko ste požurili s montažom te se slučajno našli u problemu da Wi-Fi signal nije dovoljno jak.

Ova nadzorna kamera namijenjena je unutarnjoj i vanjskoj upotrebi jer posjeduje IP66 certifikat otpornosti na vodu. To znači da joj kiša neće naštetiti te će svoju funkciju moći obavljati i po lošim vremenskim uvjetima.

Kamera je smještena u metalno kućište te ju pri montaži možete nagnuti i zakrenuti po dvije osi, što će biti dovoljno da ju, kada je montirana na kuću s vanjske strane, usmjerite prema ulazu u dvorište.

 

Kut gledanja

Kamera je Full HD rezolucije i kuta gledanja od 75°, što je idealno kada želite nadzor nekog udaljenijeg područja. U odnosu na širokokutne kamere, ova će djelovati kao da ima neki zoom faktor, jer će prividno približiti objekte.

 

slika-1.jpg

Uže područje prikazano na ekranu mobitela djelovat će kao zoom efekt naspram širokokutne kamere.

 

Rezolucija

Kamera može snimiti video na SD karticu veličine do 128 GB u Full HD ili SD rezoluciji. Full HD rezolucija će vam dati oštrije snimke, dok će SD rezolucija osigurati puno više video materijala na isti prostor SD kartice. Naravno, SD kartica ne dolazi uz kameru pa si odaberite veličinu koju smatrate dovoljnom za vaše potrebe, no preporučujemo vam kao minimalnu veličinu barem karticu od 32 GB.

Kada padne noć, kamera će uz pomoć infracrvenih dioda vidjeti noćnim vidom na udaljenosti do 25 metara.

 

Kartica.jpg

Zvučnik, kartica i reset gumb se nalaze ispod poklopca koji ima gumenu brtvu. Zamijenite tu gumenu brtvu nakon nekog vremena kako bi kamera ostala nepropusna za vodu.

 

Aplikacija

Smart Life aplikacija podržava Alexu i Google Assistant pametne pomagače. Moguće je dodati i automatizaciju uz pomoć uvjeta. Tako biste uz dodatak kompatibilnih pametnih utičnica mogli upaliti svijetlo u slučaju da kamera detektira pokret, što može biti korisno ukoliko jednostavno želite rasvijetliti put do ulaznih vrata, ali može i uplašiti nepoželjne posjetitelje ukoliko upalite svijetlo u nekim sobama te time pomisle da nekoga ima doma.

 

Smart_Life.jpg

Neke opcije kamere u podmeniju za automatizaciju nisu prevedene te smo se poslužili aplikacijom Objektiv s drugog mobitela kako bismo ih preveli.

 

 

Više informacija

  • Model: Full HD Wireless Outdoor Smart Camera
  • Ukupna ocjena: 4,4
  • Performanse: 4
  • Mogućnosti: 4
  • Isplativost: 5
  • Proizvođač: Superior Electronics
  • Format video snimanja: 1920 x 1080 p
  • Maksimalna video rezolucija: 1920 x 1080 p
  • Kut leće / otvor: 75°
  • Ostalo: video zapis uživo, snimanje, detekcija pokreta, mikrofon i zvučnik za dvosmjernu komunikaciju, noćni način rada, alarm
  • Plus: Kućište, cijena, zamjenjiva antena
  • Minus: loš zvuk kod dvosmjerne komunikacije
  • Ustupitelj i cijena: Dradar, 399,00 Kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.