Canon EOS R

Canon EOS R

Canonov prvi 8K fotoaparat punog kadra

Entuzijastima fotografije i  videografima predstavljen je Canonov prvi 8K fotoaparat punog kadra iz sustava Cinema EOS u vidu modela EOS R3 i R5.

Canon u suradnji sa zastupnicima Canon Hrvatska, tvrtkom Anigota, predstavio EOS R5 C, moćnu hibridnu kino kameru koja kombinira profesionalne mogućnosti snimanja filmova iz serije Cinema EOS s fotografskim mogućnostima sustava EOS R.

Podržani CMOS senzorom visoke razlučivosti full-frame kamere, DIGIC X procesorom i RF nosačem, ova tri elementa omogućuju 8K video snimanje i fotografiranje od 45 megapiksela pri brzini uzastopnog snimanja do 20 sličica u sekundi, sve samo u jednom tijelu. Nadovezujući se na revolucionarni utjecaj koji je EOS 5D Mark II imao na filmsku industriju, kompaktno, ali svestrano kućište EOS R5 C zadovoljava potrebe nove generacije neovisnih fotografa i kreatora sadržaja.

 

canon eos r 1

Prepoznatiljivi raspored Canon softvera uvelike će olakšati navigaciju postojećim korisnicima.

 

Iskustva s terena

Antonio Bronić, iskusni fotograf Reuters-a, ispričao je svoja iskustva sa R3 na terenu i uz same hvale rekao je da R3 serija nema mana. Nakon desetljeća rada na Canon high-end aparatima, izjavio je kako je EOS R serija uvelike olakšala obavljanje dnevnih zadataka kao niti jedna serija do sada. Savršen alat za svakog profesionalca i amatera.

 

canon eos r 4

Osjećaj i lakoća korištenja je opet tu, a novi modeli doslovno zovu na upotrebu i svakodnevno korištenje.

 

Tomislav Može, renomirani stručnjak za snimanje spotova i reklama opisao je pak svoja iskustva s R5 kao savršen alat za sve vrste foto i video snimanja uz zamjerke na zagrijavanje uređaja kod zahtjevnijih video snimanja. Naveo je probleme gdje dolazi kod pregrijavanja kod snimanja zahtjevnijih TV reklama što je veliki problem kada se nađete u situaciji savršenog kadra i trenutka koji želite snimiti, a umjesto toga vam se javlja poruka da se kamera mora ohladiti. Tu dolazi poboljšana verzija EOS R5 C.

Nevjerojatni profesionalac

EOS R5 C je najnapredniji svestrani uređaj koji snima nevjerojatne 8K videozapise i bogate, detaljne fotografije s 45 MP, a koji je sposoban interno snimati 8K 30p RAW i do 60p kada se koristi vanjsko napajanje, postižući iznimnu jasnoću i beskrajne mogućnosti postprodukcije.

Zahvaljujući unutarnjem aktivnom sustavu hlađenja, kreatori sadržaja mogu uživati u satima snimanja. Uz Canonov Dual Pixel CMOS AF sustav, fotoaparat nudi Eye AF i EOS iTR AF X, osiguravajući precizan fokus svaki put. Ova napredna tehnologija autofokusa prati oči ljudi u stvarnom vremenu i može čak pratiti njihovu glavu kada odvrate pogled od kamere. Radeći u kombinaciji s Optical IS na kompatibilnim objektivima, fotoaparat ima elektroničku stabilizaciju slike s koordiniranom kontrolom koja ublažava efekte podrhtavanja pri snimanju iz ruke, za glatke snimke i oštre slike.

Zahvaljujući senzoru od 45 megapiksela i procesoru DIGIC X, EOS R5 C ima vrhunske performanse fotografija, te omogućuje inovacije u obradi šuma koje omogućuju osjetljivost do ISO 51.200, što je savršeno za snimanje u uvjetima slabog osvjetljenja kao što su sportski događaji u zatvorenom prostoru.

Fleksibilnost i proširivost

Model EOS R5 C tvrtke Canon s priključkom RF je kompatibilan s opsežnim asortimanom optike, u koji se ubrajaju najmoderniji objektivi RF, kao i objektivi EF ili Cinema s adapterom za montažu EF-EOS R. Napredni elektronički stabilizator slike IS u 5 osi pomaže ostvariti glatke i stabilne profesionalne snimke.

 

canon eos r 2

Kompatibilnost objektiva je zajamčena sa svim serijama.

 

Sustav za montiranje RF omogućuje nove dizajne objektiva s velikim otvorima blende, optikom visoke razlučivosti i vrhunskim radnim značajkama kombiniraju za izradu jedinstvenih objektiva za snimatelje i fotografe. 12-polni sustav za montiranje RF proširuje opseg komunikacije objektiva i fotoaparata, osigurava višu razinu automatskog izoštravanja, stabilizacije slike i prilagodljivu kontrolu, što objektive RF čini idealnim izborom za snimanje videozapisa.

Kad smo već kod snimanja video zapisa, EOS R5 C se odlikuje opsežnim asortimanom profesionalnih alata za snimanje filmova, poput monitora valnog oblika za analizu svjetline slike slijeva nadesno te lažne boje za vizualni prikaz ekspozicije na temelju palete boje. Dodatne funkcije uključuju istinsko snimanje 24p DCI, kut zatvarača od 180 stupnjeva, podršku za Look File za uvoz 3D LUT i te ulaz/izlaz za vremensku oznaku.

 

canon eos r 3

Danas su dronovi i kamere u potpunosti kompatibilni.

 

Dobra investicija

Manjak stabilizatora slike u samoj kameri (koju bi sa svim tehničkim specifikacijama bilo nemoguće izvesti op.a.) kompenzira se objektivima sa stabilizatorom, tj. savjetuje se da se EOS R5 C kombinira sa objektivima koji u sebi imaju stabilizator slike i onda je to najmoćnije što jedan snimatelj može imati za rad.

Sve skupa se čini kao malo veća investicija, ali dugo očekivani stroj koji bi bio dovoljan za sve zahtjevne kreatore sadržaja danas i u skoroj  budućnost, te jaka konkurencija na zasićenom tržištu kamera i fotoaparata.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Canon EOS R

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Canon EOS R - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.