Sonos Move

Sonos Move

Odličan zvuk gdje god bili

Sonos je na tržište lansirao mobilnu verziju svojih vrlo popularnih zvučnika, koja se kvalitetom lako može mjeriti s ostatkom linije

Iako je Move namijenjen da ga prenosite, ne radi se o zvučniku koji jednostavno strpate u torbu ili ga zakvačite za sebe. Riječ je o ozbiljnom zvučniku, kojem je, povrh svega, dodana i baterija, pa tako teži oko tri kilograma. Dimenzijama je sličan drugima u ovom premium segmentu, s 240 x 160 x 126 mm. Crnoj verziji nedavno se pridružio i bijeli model, a s njime je nadograđena i baterija. Vjerujemo da će se ovakav zvučnik idealno uklopiti nekome tko već ima Sonos sustav u svojoj kući.

Kada govorimo o Sonosu, treba razumjeti da se radi o premium brandu koji se usredotočuje i na druge dijelove proizvoda, poput dizajna i ugođaja korištenja, kao i tehnologije koja osigurava neprekinuti rad. Naravno, sve to skupa dolazi po poprilično visokoj cijeni, a uređaj se savršeno uklapa u ostatak Sonos proizvoda u kući. Dizajniran je tako da sve komponente sa kojima ste u dodiru budu od plastike vrlo ugodne na dodir, dok mu glavni dizajnerski značaj daje metalna rešetka koja ga obuhvaća oko svih strana, osim straga.

SOnos Move 2

No, krenimo od vrha. Imamo plastični matirani poklopac na kojem ćete obavljati većinu interakcije sa zvučnikom. Tu su touch gumbi za kontrolu glasnoće sa svake strane, dok se u sredini nalazi play / pause gumb. Odmah iza njih dobivate mali izrez s LED statusnim svjetlom, koje će vas obavještavati o tome kakvu konekciju koristite te je li uređaj povezan. U sredini imate drugu lampicu i touch gumb dediciran isključivanju mikrofona kako bi se osigurala privatnost korisnika kojima je važno znati da ih se ne sluša. Na zapadu, ako su mikrofoni uključeni, a vidite ih u obliku rupica po gornjoj površini zvučnika, oni pružaju pristup Appleovim, Googleovim ili Amazonovim pametnim asistentima. Naravno, kod nas nijedan od tih sustava nije podržan, pa ćete takvu poruku i dobiti pokušate li mu pristupiti. Mikrofoni imaju i drugu svrhu: mogu slušati kakvu reprodukciju proizvodi zvučnik s obzirom na prostor u kojem se nalazi, pa sam može prilagoditi svoj audio za idealan doživljaj slušanja.

SOnos Move 3

Ostatak interaktivnih mogućnosti nalazi se sa stražnje strane. Primijetit ćete da je stražnja strana uvučena u kućište, a ideja je da se ovdje zvučnik može primiti te lako prenijeti na željenu lokaciju. Sa stražnje su strane još i gumbi za dodatnu kontrolu. Prvi veći služi za paljenje uređaja, dok drugi omogućuje povezivanje zvučnika s ostatkom Sonos linije zvučnika kako biste dobili bogatije ozvučenje ili jednostavno imali glazbu u različitim dijelovima kuće. Između njih nalazi se manji gumb koji način povezivanja prebacuje između Wi-Fi sustava i Bluetootha. Dno zvučnika je gumirano, pa neće oštetiti površine na koje ga stavite, a uređaj je istovremeno otporniji na slučajne padove iz ruke, kao što tvrdi sami Sonos. Dolazi sa suptilnim postoljem na kojem može standardno stajati, a služi za punjenje baterije. Bateriji treba preko dva sata da se napuni, a s punom glazbu možete slušati i blizu 11 sati, ovisno, naravno, o glasnoći.

Unutrašnjost samog zvučnika se, osim baterije, sastoji od Bluetooth antena na vrhu uređaja, kao i Wi-Fi antena na dnu. Oko sredine, usmjeren prema prednjoj strani uređaja, nalazi se ogromni mid-range zvučnik koji nudi precizne note, ali i izražene duboke tonove. Za visoke tonove brine se tweeter, koji je smješten blizu vrha uređaja prema dolje te s posebno oblikovanom unutrašnjošću Move zvučnika usmjerava visoke tonove u svim smjerovima.

Zvuk je vrhunske kvalitete, s umjerenom responzivnošću kroz cijeli frekvencijski pojas. Za one koji ipak žele jači udarac, aplikacija nudi EQ prilagodbu koja vrlo efikasno obogaćuje glazbu ako je slušate tiše. Naravno, pojačavanje ovakvih efekata imat će negativni rezultat na jako visokim glasnoćama, jer zvučnik ipak ima limite. Kod neutralnog EQ-a, najviša glasnoća zadržava jasnoću do impresivne razine, no, ovisno o glazbi, tu i tamo biste mogli čuti clipping.

Više informacija

  • Model: Move
  • Ukupna ocjena: 4,7
  • Performanse: 5
  • Dojam: 5
  • Opremljenost: 5
  • Proizvođač: Sonos
  • Tip: prijenosni bežićni zvučnik
  • Driveri: Tweeter + mid-tone
  • Sučelje: Touch gumbi na vrhu, standardni straga
  • Načini spajanja: Wi-Fi (na mrežu), Bluetooth 4.2 (izravno)
  • Baterija: Do 11 sati
  • Mikrofon: Da, prepoznavanje, virtualni asistenti
  • Ostalo: Odličan dodatak postojećim zvučnicima u kući, komplicirano prvo postavljanje
  • Plus: Atraktivan dizajn i vrhunska reprodukcija glazbe u pokretu s naprednim softverom, kao i IP56 vodootpornost na kišu
  • Minus: Aplikacija radi samo preko Wi-Fi konekcije, prvo postavljanje je dugotrajan i naporan postupak
  • Ustupitelj i cijena: Sonos www.sonos.com Cijena: 3.050,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Sonos Move

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Sonos Move - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.