Pulsar PCMK TKL

Pulsar PCMK TKL

Trebat će vam odvijač

Neki do nas žele i modularan pristup gdje sami možete odabrati svaki aspekt tipkovnice, a Pulsar vam nudi upravo to, po atraktivnoj cijeni i s dodatnim opcijama.

Pulsarov koncept stvarno nam se svidio s obzirom na to da se tehnički ne radi o cijeloj tipkovnici, već vam prodaju pojedinačne dijelove koje potom sami morate pospajati. No ako kao i mi odaberete sve solidne komponente, doći će vam sve što trebate za impresivnu tipkovnicu u jednom paketu.

 

Pulsar PCMK TKL 2

TKL tipkovnica nudi solidnu količinu prostora, a bijela verzija omogućuje dodatnu pozadinsku rasvjetu.

 

Dakle prvo odaberete sam model tipkovnice, a mi smo na test dobili trenutno vrlo popularan TKL dizajn koji nema numerički dio tipkovnice i tako osigurava malo više mjesta mišu kod skučenijih stolova. Ova barebones opcija donijet će vam PCB sa RGB osvjetljenjem već postavljenim, kao i njihovim jedinstvenim kućištem tipkovnice s metalnom gornjom pločom i prozirnom plastičnom donjom stranom zahvaljujući kojoj se vide detalji tipkovnice iznutra, a tu je i prilika za malo dodatnog osvjetljenja stola za vrijeme rada.

 

Pulsar PCMK TKL 1 2

Proziran dizajn nudi atraktivan pogled na unutrašnjost tipkovnice.

 

Tipkovnica dolazi sa svime što vam treba, od gumenih  površina za sprječavanje proklizavanja do dvije razine nagiba na stražnjim nogama. PCB tipkovnice omogućuje hot-swappanje switcheva, što u ovom slučaju znači da ne morate imati lemilicu, već sve funkcionira jednostavnim umetanjem switcheva u njihovu lokaciju, no svakako treba biti pažljiv kod instalacije da ne oštetite same nožice switcheva.

Ovdje je opcija da sami nabavite potreban set ili pak naručite switcheve direktno s ostatkom tipkovnice. U samu tipkovnicu pasat će svi popularni 3-pinski i 5-pinski switchevi na tržištu, poput Cherry MX, Kailh ili Gateron, a ako želite, možete ih i pomiješati za određene zone tipkovnice.

Uživancija pisanja

Na kraju, ostaje vam još odabrati i same tipke koje ponovno možete uzeti direktno od Pulsara ili ih pak nabaviti od treće strane. Pulsarove tipke pokazale su se vrlo ugodnima za rad i tipkanje s pristojnom otpornošću na otiske prstiju i vrlo lagano čišćenje. Nude standardne i niskoprofilne tipke, no imajte na umu da se radi samo o dizajnu rubova, dok visina tipki ostaje ista s obzirom na visinu switcha ispod nje.

 

Pulsar PCMK TKL 3

Odlični keycapovi osiguravaju ugodno tipkanje s gotovo mekanim osjećajem samog kontakta s tipkama.

 

Mi smo za test dobili Kailh Box Black switcheve koji nose ojačanje oko samog držača tipke kako bi se minimiziralo gibanje tipke u neželjenim smjerovima. Također su otporni na špricanje vode, no ipak ne bismo testirali cijelu tipkovnicu. Ovi crni switchevi nude linearno iskustvo tipkanja tako da ih je lako preporučiti gamerima, a tihi rad lagano se može prevesti i u profesionalno okruženje.

Tako dolazimo do rasvjete jer se ipak radi o RGB tipkovnici sa zasebno osvjetljenom svakom tipkom, a čak je i oko tipkovnice postavljeno crveno osvjetljenje koje sjaji na stol za dodatan ugođaj. Sve to možete koristiti i prilagoditi preko Pulsarove aplikacije za tipkovnicu “Fusion” koja omogućuje postavljanje drugačije kombinacije tipki ili pak postavljanje i spremanje Macro naredbi tako da dobivate kompletan proizvod s laganim “uradi sam” elementom.

Ovu tipkovnicu dodatno će cijeniti oni koji žele specifičan proizvod te ga sami mogu napraviti pomoću ovakvog rješenja, no mi smo testirali kompletno složen model s Pulsarovim dijelovima. Tipkovnica  s atraktivnim osvjetljenjem je idealna za svaki moderni radni stol.

 

Pulsar PCMK TKL 6

POGLEDAJTE KOMPLETAN USPOREDNI TEST MEHANIČKIH TIPKOVNICA

SUPUTNIK ZA DUGE STAZE

Iako je odabir dobre mehaničke tipkovnice težak s obzirom na ogromnu ponudu, imajte na umu kako će vam moći služiti i desetljeće uz malo održavanja.

Više informacija

  • Model: PCMK TKL
  • Ukupna ocjena: 4,3
  • Kvaliteta: 4
  • Ergonomija: 4,5
  • Proizvođač: Pulsar
  • Tip prekidača: Kaihl Box Black
  • Deklarirani rok trajanja tipaka: > 80 milijuna
  • Dimenzije i masa: 0,5 kg
  • Ostalo: Sve za sklapanje ove tipkovnice
  • Ustupitelj i cijena: Pulsar, Cijena: 1.050,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Pulsar PCMK TKL

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Pulsar PCMK TKL - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.