Razer Pro Type

Razer Pro Type

Poslovnjak među gamerima

Ova tipkovnica pruža ljubiteljima mehaničkih tipkovnica priliku da Razerovu ponudu koriste i na poslu u profesionalnom okruženju.

Razer se dokazao publici kao solidan proizvođač periferije, a možda se to najbolje vidi po njihovom bogatom portfelju tipkovnica, primarno mehaničkih. Nude vlastite switcheve, jedinstven dizajn i naravno automatsku instalaciju softvera na koje god računalo ih prikopčate. Razer ovu tipkovnicu prodaje u bijeloj verziji, a za ovu priliku čak su i kućišta switcheva obojana bijelo.

Prvi pogled otkriva pomalo minimalističku tipkovnicu koja će se lako uklopiti u moderan ured bez da vrišti “gaming”, a čak je i logo suptilno dizajniran. Gornja metalna ploča na kojoj leže gumbi također je svijetlo sivog matiranog dizajna te je vrlo otporna na otiske prstiju. Same tipke također su poprilično otporne na otiske, no nakon par dana znat ćete koje gumbe najviše pritišćete. Unatoč tome, lako se prebriše i ponovno je kao nova.

 

Razer Pro Type 3

Jednostavan dizajn donosi svo uživanje tipkanja na Razerovim switchevima bez ekstremnog RGB izgleda.

 

Iako smo rekli da izgleda minimalistički, funkcijske tipke imaju alternativne mogućnosti za kontrolu multimedije, a dobar dio tipki također je naoružan kraticama koje bi vam mogle zatrebati u profesionalnom okruženju, poput brzog pokretanja kalkulatora, uzimanja odrezanog screenshota i drugih mogućnosti.

Za razliku od svoje više gaming orijentirane rodbine, ova tipkovnica dolazi sa samo bijelim osvjetljenjem tipki koje je zapravo bijele boje, a nije plavkasto kao kod jeftinijih modela pa vam neće smetati za oči. Ovdje moramo odmah naglasiti kako će ovo osvjetljenje zapravo učiniti tipke manje vidljivima danju tako da ih je onda bolje isključiti kako bi se dobio kontrast između slova i samih tipki. Noću je zato osvjetljenje odlično, a više razina svjetline znači da si svatko može odrediti idealan izgled tipkovnice.

Kada već pričamo o samim tipkama, moramo naglasiti kako je ovo jedina tipkovnica koja je na test došla sa zapravo hrvatskim setom slova, iako su vidljivo naknadno laserski rezana s nazovimo to nižom rezolucijom od originalnih ureza. No s obzirom na to da dobivate domaća slova i znakove na pravim mjestima, zadovoljni smo kompromisom.

Donja strana tipkovnice je napravljena od bijele plastike, a noge imaju dva nivoa nagiba. Primijetit ćete da dolazi sa USB-C utorom, a razlog je taj što se radi o bežičnoj tipkovnici. Dok se naravno može spojiti žicom (tako se i puni), dolazi sa USB-A receiverom za bežično spajanje na računalo, kao i Bluetoothom za povezivanje na još tri uređaja.

 

Razer Pro Type 4

Tipkovnica se može povezivati preko Bluetootha ili USB recievera za stabilniju vezu.

 

Između uređaja se lako prebacuje kraticama na samoj tipkovnici, a ovdje vam dosta može pomoći i Razerova aplikacija za dodatnu personalizaciju. Naime, ova tipkovnica omogućuje programiranje svih tipki, kao i postavljanje Macro naredbi kako biste ju prilagodili svojim potrebama. Trajanje baterije tipkovnice (dok radi) je 12 sati bežično ako radite s upaljenim pozadinskim osvjetljenjem. Ako vam nije potrebno, odnosno radite danju, baterija može potrajati do 84 radna sata.

Samo piši, piši, piši

Dotaknimo se još Razerovog switcha koji koristi u ovoj tipkovnici. Riječ je o Razer Orange verziji koja predstavlja njihove taktilne switcheve s pristojnom razinom buke za uredsku okolinu. Dobit ćete osjećaj otpora kada je registriran pritisak, što ovaj switch čini idealnim za tipkanje ili kodiranje, iako se ne žalimo niti na gaming iskustvo.

Jednostavno ga je usporediti sa Cherry MX smeđim switchevima, no Razer je na svoje dodatno postavio dvostruke pregrade za čvršće i stabilnije držanje samog gumba, iako to potencijalno limitira izbor alternativnih gumba na tržištu koji su kompatibilni s ovim switchevima. Napomenimo samo da postoji i Ultra verzija ove tipkovnice s dodatnim naslonom za zapešće, no koristi linearne switcheve.

 

Razer Pro Type 5

POGLEDAJTE KOMPLETAN USPOREDNI TEST MEHANIČKIH TIPKOVNICA

SUPUTNIK ZA DUGE STAZE

Iako je odabir dobre mehaničke tipkovnice težak s obzirom na ogromnu ponudu, imajte na umu kako će vam moći služiti i desetljeće uz malo održavanja.

Više informacija

  • Model: Pro Type
  • Ukupna ocjena: 4,1
  • Kvaliteta: 5
  • Ergonomija: 4
  • Proizvođač: Razer
  • Tip prekidača: Razer Orange
  • Deklarirani rok trajanja tipaka: > 80 milijuna
  • Dimenzije i masa: 0,9 kg
  • Ostalo: USB Wireless reciever
  • Ustupitelj i cijena: HGSpot, Cijena: 999,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Razer Pro Type

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Razer Pro Type - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.