White Shark Commandos  i Commandos Elite

White Shark Commandos i Commandos Elite

Mehaničke tipkovnice nikad nisu bile pristupačnije

Nove mehaničke tipkovnice White Sharka predstavljaju jedne od najpristupačnijih na tržištu, a istovremeno na izbor imate više verzija.


Periferija računala jednako je bitna kao i komponente koje u njemu koristimo, a mehaničke tipkovnice predstavljaju pravi upgrade bez obzira na koji se cjenovni rang fokusirali. Već dugo pratimo razvoj mehaničkih tipkovnica kao i dolazak novih brandova switcheva na tržište koji su u ponudu stavili ogroman broj opcija. Na kraju krajeva u ponudi imamo nekoliko ključnih modela koje svatko može prepoznati te će si svatko moći kupiti idealan model.

Prije nego se odlučite za kupnju, svakako pogledajte možete li u fizičkom dućanu isprobati tipkovnice s različitim switchevima ili barem probati switcheve koji nekad budu izloženi da vidite koji će vam najviše odgovarati.

 

Čvrstoća i težina za žestoki gaming

Nova ponuda od White Sharka donosi nam Commandos liniju mehaničkih tipkovnica koje dolaze u dvije verzije: onoj pune veličine te s tenkeyless dizajnom. Ova dva modela generalno su najpopularnija, a odnose se na to dolazi li tipkovnica s numlock odjeljkom s desne strane ili ne. Korisnici koji primarno gejmaju uglavnom uzimaju manje tipkovnice jer im nude više prostora za miš, no ako tipkovnicu koristite i u druge svrhe poput home officea, svakako vam savjetujemo da razmotrite kupnju full-size tipkovnice jer uvelike olakšava korištenje brojeva.

Dakle imamo Commandos i Commandos Elite modele gdje elite verzija dolazi u punoj veličini. Cijela tipkovnica je u crnoj, matiranoj boji s lagano hrapavom površinom koja je iznimno otporna na otiske prstiju što vrijedi za kućište tipkovnice kao i same tipke. Dok bi zbog boje pomislili da je tipkovnica plastična, gornji pokrov ispod samih tipki je metalan te osim čvrstoće, tipkovnici daje i težinu tako da se neće pomicati ni ako puno tipkate ili u žaru borbe za vrijeme igranja.

Manja tipkovnica ima oko 650 g dok veći modeli dolaze s oko 750 g težine. Detalj na koji ćete se trebati naviknuti je činjenica da funkcijske tipke (F1–F12) nisu fizički odmaknute od ostatka tipkovnice kako se to obično može naći na standardnim modelima. Iako tako tipkovnica zauzima manju površinu, dok smo pisali tu i tamo smo s brojem pritisnuli i funkcijsku tipku. Makar to nije kraj svijeta, trebat će vam malo da se naviknete.

Ove tipkovnice dolaze s dva modela switcheva, standardno plavim i crvenim. Riječ je o „Glory” switchevima, no koriste ista značenja boja kao i Cherry modeli, pa tako crveni switchevi imaju linearni pritisak bez ikakvih dodatnih funkcija te ih smatramo idealnima za gaming, samo što bi mogli pružati malo veći otpor pri brzom tipkanju koji bi vas mogao usporiti.

Crveni switchevi su i relativno tihi za tipkanje, no i dalje imaju tvrđi mehanički osjećaj značajno drugačiji od jeftinih gumenih tipkovnica te se pritisak registrira prije nego tipka dotakne dno, što svakako pridonosi brzini reakcije u igrama. Alternativno, plavi switchevi su „klikavi” te proizvode onaj klasičan zvuk svaki puta kada se registrira pritisak. Ovaj zvuk daje vam do znanja koliko je duboko zapravo potrebno pritisnuti tipku te je moguće puno brže tipkati ako se naviknete na pritisak gumba samo koliko je potrebno.

Plavi switchevi nama su puno ugodniji za pisanje duljih tekstova, no nisu idealni primjerice za gaming jer će se svaki vaš pritisak vrlo glasno čuti preko mikrofona te ekipa neće biti previše sretna ako će morati slušati vaše klikove.

Stoga svatko ima opciju za sebe u novoj ponudi, a iznimno atraktivna cijena omogućuje svima da sada napokon prijeđu na mehaničke tipkovnice.
White Shark Commandos serija ima i pozadinsko osvjetljenje u više boja. One su fiksne, no možete birati više razina rasvjete, kao i do 12 stilova svjetla, koje primjerice može biti fiksno, lagano mijenjati svjetlinu ili pak „plesati” po tipkovnici.

Više informacija

  • Model: Commandos (Elite)
  • Ukupna ocjena: 4.2
  • Dojam: 4
  • Ergonomija: 4
  • Cijena: 5
  • Proizvođač: White Shark
  • Tip prekidača: Mehanički, Glory (plavi/crveni)
  • Sučelje: USB-a, 1,5 m
  • Ostalo: šareno osvjetljenje, fn multimedijske opcije
  • Plus: cijena, metalna površina, otporan na packe
  • Minus: Gumbi srednje veličine nemaju metalne balansere.
  • Ustupitelj i cijena: Šmit Electronic, smit-electronic.hr, Cijena: 249,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za White Shark Commandos i Commandos Elite

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

White Shark Commandos  i Commandos Elite - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.