Chieftronic Halo MP-800-ARGB

Chieftronic Halo MP-800-ARGB

Svijetleća gaming podloga

Nakon RGB tipkovnica i miševa, gamere će razveseliti nova RGB podloga za miš! Riječ je o kvalitetno napravljenoj podlozi s RGB svjetlosnim efektima koju ćete pak morati spojiti direktno na matičnu ploču računala kako biste mogli podešavati osvjetljenje i sinkronizirati ga s drugim RGB uređajima

Danas je gotovo nemoguće modernu gamersku periferiju zamisliti bez famoznog RGB osvjetljenja. Na RGB smo kod miševa i tipkovnica već navikli, no sada nam iz Chiefteca, pod njihovim brandom Chieftronic, stiže i svijetleća RGB podloga za miš.

Neka svijetli – podloga!

U osnovi je Chieftec jednu od svojih podloga uokvirio s RGB LED trakom i opremio odgovarajućim RGB kontrolerom. U ovom je slučaju riječ o nešto većoj podlozi dimenzija 800 × 300 mm na koju bez problema možete smjestiti miš i tipkovnicu. RGB kontroler smješten je s desne strane podloge i neće vam uopće smetati prilikom korištenja.
Kako to sve funkcionira u praksi? Prije svega, recimo kako Chieftecova svijetleća podloga dolazi s odgovarajućim PCIe ARGB produžnikom (expanderom). Ovaj je expander potrebno putem odgovarajućeg kabela s tropinskim priključkom spojiti na ARGB priključak na matičnoj ploči kako bi vam RGB osvjetljenje uopće proradilo, te kako biste ga mogli sinkronizirati s matičnom pločom i drugim svijetlećim uređajima.

Chieftec RGB mousepad 1 2
Nakon toga ćete njegov bracket trebati pričvrstiti na odgovarajuće mjesto za PCIe karticu unutar kućišta, te ga drugim priloženim kabelom spojiti s podlogom. Drugim riječima, morat ćete otvoriti kućište računala kako biste vidjeli RGB osvjetljenje ove podloge. To po nama nije osobito praktično rješenje jer se sve moglo izvesti jednostavno s pomoću vanjskog USB-a. Međutim, Chieftec je imao prilično dobar razlog zašto se odlučio na ovakvo rješenje s expanderom: naime, na ovaj ćete način podlogu spojiti direktno s matičnom pločom i pomoću odgovarajućeg softvera moći osvjetljenje sinkronizirati s njezinim i s osvjetljenjima drugih uređaja.


Sinkronizirajte se

Mi smo koristili ASRockov softver Polychrome Sync, a podržani su i svi drugi softveri najpoznatijih proizvođača ploča. U svakom slučaju, funkcionira vrlo dobro i pomoću softverske aplikacije možete podešavati RGB osvjetljenje podloge i sinkronizirati ga. Ono izgleda prilično efektno, posebno u mračnijoj prostoriji, premda je ograničeno na rubove podloge. Ona je vrlo kvalitetno napravljena s glatkom gornjom površinom koja omogućuje ugodno korištenje miša i tipkovnice, te gumenom donjom kojom se sprječava klizanje. Cijena je dakako, zbog RGB light šoua, nešto viša.

chieftec rgb mousemat
Sve u svemu možemo s veseljem ustvrditi kako smo na tržištu gaming periferije (napokon?) dobili i RGB podlogu. Ukupno gledano, kvaliteta Chieftecove podloge vrlo je dobra, a RGB osvjetljenje daje dodatni wow! efekt. Ako već posjedujete RGB miš i(li) tipkovnicu, ova će vam podloga omogućiti da nadopunite ili zaokružite svoj RGB gaming setup. S druge strane, izvedba koja uključuje expander i spajanje podloge direktno na matičnu ploču unutar računala svakako nije najpraktičnije rješenje, ali je barem kabel kojim spajate podlogu s expanderom dovoljno je dug (2,7 m), no ipak ćete ga morati nekako smjestiti (odnosno sakriti) na svojem radnom stolu. Valjda naglasiti da ovakvo rješenje omogućuje jednostavnu sinkronizaciju osvjetljenja putem softvera vaše matične ploče, no ipak bismo u budućnosti voljeli vidjeti nekakvo praktičnije rješenje.

Više informacija

  • Ocjena: 4,0
  • Isplativost: 4
  • Proizvođač: Chieftronic
  • Dimenzije i masa: 800 × 300 × 4 mm/ 636 g
  • Ustupitelj i cijena: Chieftec, www.chieftronic.com Cijena: 278 kn
  • Minus: cijena, izvedba RGB osvjetljenja putem expandera koji zahtjeva spajanje direktno na matičnu ploču računala
  • Plus: kvaliteta korištenih materijala, dimenzije omogućuju smještaj miša i tipkovnice, efektno RGB osvjetljenje, mogućnost sinkronizacije osvjetljenja s drugim uređajima
  • Cool faktor: 4
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Chieftronic Halo MP-800-ARGB

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Chieftronic Halo MP-800-ARGB - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.