Vsett 11+

Vsett 11+

Zvjerka na struju

Vsett brend nudi električne romobile s vrlo impresivnim specifikacijama, a na izbor imate velik broj modela, od kojih je 11+ najjači po snazi i bateriji

Dodavanje električnog pogona na različite vrste transporta pokazalo se kao vrlo atraktivan pothvat. Dok su se prvo razvikali električni bicikli, nije dugo trebalo da na tržište dođu sprave poput segwaya, električnih longboarda te svakako i električnih romobila. Romobili su zadnjih godina eksplodirali u popularnosti jer je njima definitivno lakše upravljati širom spektru korisnika zahvaljujući ručkama, a stojeća pozicija omogućuje i lagano silaženje na prijelazima. Dok neki proizvođači pokušavaju električni romobil učiniti što povoljnijim, na tržištu su naravno i oni koji se fokusiraju više na udobnost vožnje, kao i performanse. Jedan od svjetski poznatih brendova svakako je Vsett iliti nekadašnji Zero brend električnih romobila. Vsett naziv predstavlja novu, unaprijeđenu seriju romobila kojima su mnogi dijelovi poboljšani na temelju iskustva steknutog na prošlim modelima. Danas imaju solidan broj raznih romobila u različitim specifikacijama te će si svatko moći pronaći idealan romobil za svoje potrebe.

vsett 11 plus

Dok za gradski prijevoz vidimo najveću prednost u mid-range modelima, za oko nam je naravno odmah zapeo top model u ponudi, Vsett 11+. Jednom kada ga pobliže opišemo, bit će vam jasno i zašto. Za početak moramo napomenuti kako se radi o vrlo snažnom romobilu. Ima veliku brzinu te podržava nosivost do 150 kg, a kao takav i sam teži solidnih 58 kg. Prenošenje tako nije najjednostavnije te ga je idealno imati ako ga u svakom trenutku možete gurati bez potrebe za podizanjem. S druge strane, sva težina romobila vrlo je nisko, što mu daje i nisko ukupno težište jednom kada se njime počnete voziti. S dimenzijama od 1330 x 720 x 1370 mm nismo imali problema ni s liftovima. No, krenimo od početka. Sve počinje s volanom, koji ima gumirane rukohvate s kontrolama za obje ruke, dok su glavne na desnoj strani. Romobil ima hidrauličke disk kočnice s prednje i stražnje strane koje imaju pristojan linearan odaziv na kočenje te nismo imali puno straha od prebacivanja.

Osim kočnica, svaka ručka ima prema vozaču usmjerenu malu izbočinu čijim pritiskom se pali žmigavac za skretanje na tu stranu. Lijeva ručka ima i metalnu kutiju s dva gumba crvene i plave boje. Jedan gumb ima oznaku ”Sport”, dok je drugi “DDM”. Pritiskom na Sport uključujete turbo, koji omogućuje dodatnu snagu motorima skutera na limitirano vrijeme. Druga i možda bitnija tipka za svakodnevnu vožnju pali i gasi rad oba motora. Kada gumb nije pritisnut radi samo stražnji motor, a kada ga pritisnete pali se i prednji motor za dobivanje više snage kako bi skuter lakše prešao uzbrdice ili postigao veće brzine i bio responzivniji u vožnji, ali po cijeni trajanja baterije. Ispod ova dva gumba imate i treći, koji je jasno označen kao truba. Imajte na umu da je ovo jače “zvonce” poput onih na pravim motorima te nije idealno za zvoniti pješacima.

vsett 11 plus 3Desna strana volana ima glavni sustav kontrole koji se sastoji od LED zaslona na kojem imate sve bitne informacije, od stanja baterije, preko brzine kretanja, do ostalih detalja poput pritisnute kočnice ili upaljenih svjetala. Odmah pored zaslona nalaze se tri gumba označena kao točkica, plus i minus. Gumb označen točkicom pali i gasi romobil, plus i minus povećavaju ili smanjuju brzinu u kojoj se nalazite, od prve do pete, a omogućuju veću brzinu vožnje. Imaju i sekundarnu funkciju gdje, primjerice, dugo držanje plusa pali prednje i stražnje svijetlo za vožnju noću.

Pored ova tri gumba imamo malu pedalicu kojom se kontrolira snaga koju dobivaju motori skutera, odnosno povlačenjem ove pedalice se vozite skuterom. Tu je i NFC sustav zaključavanja te se skuter jedino može otključati NFC tagovima koje uz njega dobijete. Ipak, savjetujemo da ga i fizički zaključate, pošto ga se i dalje može odgurati.


Dva punjača za bateriju


Volan je s ostatkom skutera povezan s čak dvije cijevi, koje je moguće presaviti za lakše prenošenje skutera. Skuter ima prednju dvostruku hidrauličku suspenziju koja će vožnju učiniti vrlo ugodnom. S prednje strane pričvršćena je truba, kao i prednje svijetlo impresivne snage. Dopalo nam se to da svijetlo ima i “dnevni” način rada, odnosno difuzni “X” koji skuter čini primjetljivijim na cesti. Oko znaka se nalaze četiri LED lampe s lećama koje rasvjetu bacaju linearno prema dolje te odlično osvjetljuju put ispred vas, dovoljno i za noćnu vožnju pristojnom brzinom.
Glavni dio skutera na kojem stojite ima silikonsku površinu koja se ne skliže te ju je lagano čistiti, no ostavit će svaki otisak čim na njega stanete. Ispod nje se nalaze i baterije velikog kapaciteta te skuter dolazi u dvije verzije baterija, o kojima ovisi i maksimalan doseg, kao i maksimalna brzina. Straga imate dodatno uzdignutu plastiku na koju možete nasloniti nogu, a ispod nje imamo i duplu stražnju suspenziju s dodatnim oprugama koja se može i malo podesiti ovisno o želji vozača. Tu se oko stražnjeg kotača nalaze i četiri crvene LED-ice koje upozoravaju na vaše kočenje, kao i lakše svijetljenje kada upalite prednju rasvjetu za noćnu vožnju. Sami kotači na skuteru su ujedno i elektromotori te mogu raditi zajedno ili samo stražnji. Gume su pneumatske te ipak pripazite da ih ne probušite i da uvijek imaju optimalan pritisak s obzirom na sile koje podržavaju. Gume su dimenzija 11 x 4 inča te ulijevaju povjerenje da nećete zapeti za nešto u vožnji. Kompletan romobil ima IP44 certifikat, što znači da mu neće smetati generalni uvjeti na cesti, kao niti prskanje, no ipak ga ne izlažite jakim kišama te ne savjetujemo uranjanje u lokve. Utori za punjenje nalaze se na prednjem dijelu gdje i stojite na skuteru te s njime dobivate dva punjača za brzo punjenje, no za potpuno punu bateriju trebat će vam od osam sati za slabiju bateriju i dva punjača do čak 21 sat s jednim punjačem i jačom baterijom. Utori za punjenje imaju kapice, no savjetujemo da izbjegavate dodir utora s vodom kako se ne bi oštetili konektori. Ono što moramo naglasiti je i vrlo jedinstven dizajn kao i boje, koje najbolje možemo opisati kao one nalik na Kapetana Ameriku te koje romobil čine istaknutijim od većine ostatka ponude električnih romobila.

vsett 11 plus 2
Kakva je vožnja

Tako je došlo vrijeme i da se provozamo. Ovo je svakako romobil za cestovnu vožnju te obavezno nabavite i ozbiljnu kacigu kako biste zaštitili glavu. Palimo skuter dugim pritiskom na gumb s točkom te počinje treptati NFC ključanica. Naslanjanjem NFC privjeska otključava se sustav romobila te je on odmah spreman za kretanje. U početku ćete imati želju pritisnuti polugu za kretanje bez da stanete na romobil te je iskustvo vrlo trzavo. No jednom kada stanete na romobil, on je daleko mirniji kada pritišćete polugu. U prvoj brzini lagano dostiže brzine i preko 30 km/h, dok će prebacivanjem brzina dostići najviše 70 km/h s petom brzinom i u dual modu. Ovisno o bateriji, pritiskom na “Sport” dobit ćete dodatan boost na 80 ili 85 km/h na dvije minute, nakon čega ste zaključani iz tog načina vožnje na nekoliko minuta kako bi se sustav zaštitio od pregaranja. Vožnja samo sa stražnjim motorom znači nešto sporije ubrzavanje te manje snage na usponima, no i dulji doseg na punoj bateriji. Romobil ima nosivost od 150 kg, te možemo potvrditi da i čovjeka od 130 kg lagano u dual modu potjera na uzbrdicu bez problema. Naravno, trajanje pune baterije uvelike će ovisiti o masi vozača kao i o krajoliku kojim će se voziti, uključujući i temperature. Kako je većina težine vrlo nisko na skuteru, u vožnji nema nikakve nestabilnosti, a neravnine na cesti vrlo lagano upija suspenzija. Zakretanje volana također je fizički limitirano kako se ne bi dogodilo da previše zakrenete volanom, što bi vas lagano moglo izbaciti sa skutera ili oštetilo konektore. Kočnice također imaju vrlo solidnu responzivnost te nismo imali problema ni kod oštrijeg stajanja. Imajte na umu da se pritiskom kočnice automatski gase elektromotori kako bi se izbjegle bilo kakve nezgode. Za kraj, ovaj način prijevoza odmah nam se dopao te pogotovo ako se nalazite van većega grada, sustav vam daje još veću slobodu kretanja po prometnicama, a tu su i žmigavci, iako su postavljeni na bočne strane skutera, a ne s prednje i stražnje strane. Skuter ima i osvijetljeni brending sa strane skutera za taj dodatan bling.
Imajte na umu da skuter dolazi u dvije opcije baterija, o kojima uvelike ovise cijena i performanse samog skutera.

Više informacija

  • Model: 11+
  • Ocjena: 4,6
  • Cijena: 4
  • Performanse: 5
  • Proizvođač: VSETT
  • Vodootpornost: IP 44
  • Dimenzije i masa: 1330 720 1360
  • Ustupitelj i cijena: Emove Store https://www.emove-store.com, 27.990,00 kn
  • Minus: S tolikom baterijom dolazi i težina od 60 kg, žmigavci su na strani romobila umijesto sprijeda/straga, ručke se ne mogu prilagoditi visini vozača
  • Plus: S dometom do 220 km i brzinom do 70 - 80 km, romobil je idealan za dnevni prijevoz
  • Cool faktor: 5
  • Max. brzina / visina: 70 km/h
  • Baterija: 60 V 42 AH
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Vsett 11+

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Vsett 11+ - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.