LG 27gn800-B

LG 27gn800-B

Kada je bitan svaki frame

Nekada je izbor kvalitete slike i brze reakcije matrice bio pitanje kompromisa, no LG donosi monitor za oba zadatka

Novi monitor LG-jevog UltraGear brenda fokusira se na gaming scenu zahvaljujući solidnom panelu i klasičnom gaming dizajnu. Pod gaming dizajn mislimo, naravno, na crno-crvene boje kućišta, koje će brzo odati njegovu namjenu svakome tko ga vidi. To ne znači da monitor ne možete koristiti i u druge, profesionalnije svrhe, iako preporučujemo par prilagodbi. Krenimo, tako, redom, od samog dizajna.

Monitor ima dijagonalu od 27” što će većini korisnika biti idealne dimenzije, pogotovo ako planirate setup s više monitora. Panel monitora je ravan, a također ima vrlo tanke rubove gdje kućište viri s debljinom od svega jednog milimetra, a crni rub ispod prednjeg stakla proteže se još nekih 5-6 mm s tri strane monitora, dok je donji rub standardno nešto deblji te se u njemu nalazi elektronika. Stražnja strana kompletno je obučena u plastiku, s crvenim detaljima i izbočenom sredinom monitora. Ovdje se na dnu nalazi držač na koji se spaja stalak monitora, s desne strane imamo udubinu sa svim utorima, dok se u sredini nalazi priključak za 100 x 100 VESA montiranje. Od priključaka imamo dva HDMI utora i jedan DisplayPort, a tu je i izlaz za slušalice. VESA priključak odvojen je od stalka koji dobivate s monitorom, što vam daje mogućnost da ovdje pričvrstite i Mini PC. Metalan stalak obučen je u plastiku te je možda jedini primjetan minus monitoru. Naime, osim lagane kontrole nagiba, nemate nikakve opcije prilagodbe monitora na ovom stalku. Ako vam visina nije adekvatna ili ćete stavljati knjige ispod monitora ili kupiti VESA stalak.

LG 27gn800 B 1 2

S druge strane, tu je panel koji nam se dopao, a specifikacije bi vas mogle zainteresirati. Riječ je, kako smo već spomenuli, o 27 inčnom zaslonu QHD rezolucije s 2560 x 1440 piksela, što je po nama idealan omjer rezolucije i dijagonale, a za rad monitora nećete trebati ekstremnu grafičku karticu. To ne znači da se ne isplati imati bolju karticu, jer monitor podržava brzinu osvježavanja do 144 Hz, kada uistinu bude u svom elementu. To je zato što s IPS matricom postiže responzivnost od svega 1 ms GtG. Drugim riječima, kod brzog osvježavanja slike nećete zapažati ”ghosting” kod brzog micanja, već će slika biti oštra. Uz sve to, monitor je certificiran od Nvidije kao G-Sync kompatibilan, a nosi i AMD FreeSync Premium certifikat. Drugim riječima, monitor će raditi zajedno s Nvidijinim ili AMD grafičkim karticama te stabilizirati osvježavanje na temelju brzine grafičkih kartica, u rasponu od 20 do 144 Hz. U slučaju da VRR ne radi, monitor može brzo paliti i gasiti osvjetljenje na brzinama osvježavanja iznad 100 Hz i tako smanjiti mutnoću pokreta.

LG 27gn800 B 2

Monitor nudi sedam predefiniranih načina rada kako bi ih mogli brzo mijenjati, a odvojeno od toga OBD monitora ima velik broj detaljnih postavki podijeljenih na “Picture” i “Game”. Dok Picture Adjust nudi prilagodbu izgleda slike, svjetline i drugih postavki, Game Adjust nudi prilagodbu detalja poput VRR-a, smanjivanja mutnoće pokreta i responzivnosti matrice, a možete dodati i fiksirani ciljnik na zaslon za precizniji gaming.

Iako se radi o IPS panelu, gaming responzivnost impresivno je visoka te ćete teško naći sličan monitor u ovom cjenovnom rangu. S druge strane, panel također pokriva kompletan sRGB spektar u standardnom i HDR modu te su boje u igrama, ali i kod gledanja multimedije impresivnog i zasićenog izgleda čak i iz oštrijih kutova pa je prikaz jasan i ako netko sjedi pored vas.

Više informacija

  • Model: 27gn800-B
  • Ukupna ocjena: 4,5
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 4
  • Cool faktor: 5
  • Proizvođač: LG
  • Tip: IPS
  • Dijagonala /rezolucija /omjer stranica: 27''/2560 x 1440
  • Osvježavanje: 144 Hz
  • Vrsta panela: IPS
  • Vrijeme odziva: 1 ms
  • Kontrast: 1000:1
  • Dimenzije: 614.2 x 454.2 x 224.8 mm
  • Masa: 6 kg
  • Plus: 144 Hz, odaziv, IPS panel, AMD FreeSync i Nvidia G-Sync podrška
  • Minus: stalak i kontrast bi mogli biti još bolji
  • Ustupitelj i cijena: LG www.lg.com Cijena: 2.830,00 kn
  • VESA: 100 x 100
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za LG 27gn800-B

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

LG 27gn800-B - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.