Huawei MatePad 10.4”

Huawei MatePad 10.4”

Nepokolebljivi Huawei

Kada su tableti postali hit, oni dobri bili su prilično skupi. Sada kada je tehnologija napredovala, tableti od niskobudžetnog do srednjeg ranga ponovno su u igri, a među njima je MatePad 10.4 ozbiljan konkurent.

HUAWEI MatePad 10.4 već iz kutije djeluje obećavajuće. Odlučili su se za metalnu konstrukciju koja ga čini poprilično čvrstim i ostavlja dobar osjećaj u ruci. Okvir će i dalje biti vidljivi svima, a  za neke će to čak biti i dobra stvar. Sam okvir služi kao sigurnosni pojas između zaslona i kućišta, pa vam se neće desiti da dlanom slučajno dotaknete zaslon i otvorite neku aplikaciju.

Kao što ste već mogli pretpostaviti, MatePad 10.4 krasi 10,4-inčni IPS zaslon rezolucije 2.000 x 1.200, živahnih boja i jasne slike zahvaljujući povećoj gustoći piksela. Ne brinite,  boje nisu prezasićene kao na ranijim iteracijama AMOLED-a. Moći ćete ga koristiti čak i na otvorenome jer zaslon ima maksimalnu svjetlinu od 470 nita, što je prihvatljivo čak i kada imate odsjaj sunčeve svjetlosti. Zbog solidnih karakteristika ekrana, gledanje sadržaja kao što su YouTube ili Netflix bit će vam jako ugodno iskustvo.

 

Huawei MatePad 10 4

Robotika se odmah činila laganom.

 

Ako vam 10,4 inča neće biti premalo i planirali ste tablet koristiti kao svojevrsni prijenosni televizor, ovo će vam biti zadovoljstvo koristiti. No ako planirate MatePad 10.4 koristiti za više od samog gledanja serija — nabavite odgovarajuću tipkovnicu i stylus s kojima ovaj tablet pretvarate u svojevrsno prijenosno računalo ili umjetničko platno.

Srce ovog tableta je Kirin 710A čipset. Riječ je o osmojezgrenom procesoru srednjeg ranga koji je zadovoljio potrebe svega što smo radili, bez oscilacija i padova performansi.Možda ga baš ne bismo koristili za simulaciju CFD analize, ali 4 GB ugrađenog RAM-a bit će dovoljno za korištenje svakodnevnih aplikacija. Instalirani softver Harmony OS 2.0.0 dobro je optimiziran za hardver te pruža glatko iskustvo na koje će se rijetko tko požaliti. No svejedno, radi se o Harmony OS-u kojeg koristi samo Huawei, pa budite spremni na određenu limitiranu dostupnost Android aplikacija.

 

Huawei MatePad 10 3

Kad nađete odgovarajuće aplikacije, crtat ćete s lakoćom.

 

Stražnja kamera od 13 megapiksela s bljeskalicom, kao i selfie kamera od 8 megapiksela su također vrijedne spomena. Moći ćete okidati poprilično solidne i lijepe fotografije kad budete u idealnim uvjetima. HUAWEI MatePad ima čak i neke zabavne načine rada snimanja. Možemo vidjeti da su posvetili više pozornosti softverskoj strani stvari nego što smo očekivali.

 

Huawei MatePad 10 2

Malo automatskog „fotošopa“ nikad ne škodi.

 

Prisustvovanje videokonferencijama ovdje također ne bi trebao biti problem. Prednja kamera dobro snima crte lica i radi se o solidnom uređaju za brzi internetski poslovni sastanak ili druženje s prijateljima. Tek kada se svjetla ugase, moći ćete primijetiti da kvaliteta fotografija znatno opada. Naravno, nadamo se da nitko ne kupuje tablete za noćnu fotografiju. 

 

Huawei MatePad 10 5

 

Više informacija

  • Model: MatePad 10.4”
  • Ukupna ocjena: 4,34
  • Proizvođač: Huawei
  • Operativni sustav: HarmonyOS 2
  • Procesor: Kirin 820 5G
  • Radna memorija: 4 GB
  • Memorija: 64 / 128 GB
  • Ekran: 2000 x 1200 piksela
  • Baterija: 7250 mAh
  • Dimenzije i masa: 245,2 x 155 x 7,5 mm, 460 g
  • Plus: Stražnja kamera od 13 megapiksela s bljeskalicom, selfie kamera od 8 megapiksela
  • Minus: Harmony OS - slabija dostupnost aplikacija za Android, slabiji čipset
  • Ustupitelj i cijena: Huawei, consumer.huawei.com/hr, Cijena: 2.301,75 kn / 305,49 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Huawei MatePad 10.4”

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Huawei MatePad 10.4” - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.