Lenovo Tab P12 Pro TB-Q706F

Lenovo Tab P12 Pro TB-Q706F

Za svakoga

Lenovo zadnjih godina caruje tržištem. Laptopi su im fantastični, a isto vrijedi i za njihove tablete. Njihov model Tab P12 Pro ostavio je odličan prvi dojam — divan tanki dizajn i stylus koji dolazi s njim.

Možda je ključna karakteristika ovog modela ono što prvo primijetite, a to je zaslon. P12 Pro ima 12-inčni AMOLED zaslon, 2K rezoluciju te 120 Hz. To pretvara Tab P12 Pro u odličan alat za streaming videa i igranje igara. P12 Pro je također prilično moćan tablet sa svojim čipom Snapdragon 870, gotovo jednako moćnim kao vrhunski Snapdragon 8 Gen 1, a da pritom nema problema s pregrijavanjem ili pražnjenjem baterije.

Ovaj čip zbog toga čini tablet savršenim za igre i intenzivnije aplikacije. Tablet je debljine 5,6 mm i pruža odličan osjećaj u rukama. Sa strane i dalje imate pristup brojnim ulaznim portovima kao što su npr. utor za microSD karticu i USB-C, pa čak i mjesto za dodatnu pohranu. Tablet ima vlastiti punjač, no može se puniti i putem USB-C priključka. Ono što vas možda neće iznenaditi je činjenica da tablet nema 3,5 mm priključak za slušalice, što znači da će vam trebati Bluetooth slušalice ili adapter USB-C na 3,5 mm priključak.

 

Lenovo Tab P12 Pro TB Q706F 2

Uvijek ćete izgledati prirodno na video sastancima.

 

Za stylus, točnije Precision Pen 3, već smo rekli da dolazi s tabletom u kutiji. Nije obavezan za korištenje, ali će vas tablet ponekad lijepo pitati: „Is your pen still attached?“ Kao i na većini modela, stylus možete „pohraniti“ pomoću magneta, ali samo na stražnju stranu tableta. Zbog toga će vam stylus ponekad ispasti i možda se izgubiti ako ne pazite. No s vremenom ćete se naviknuti jer je to jedini način na koji ćete puniti stylus.

Iako je malo nezgodno pozicioniran, postoji vrlo dobar razlog zašto da ga sačuvate i koristite. Naime, on omogućuje brzo i jednostavno vođenje bilješki. Svakog novog korisnika čeka tutorijal koji ukratko objašnjava sve funkcionalnosti stylusa. Naravno, ako zaboravite neke stvari, uvijek ih možete ponovo pogledati. Stylus ima jedan gumb čijim jednostrukim pritiskom otvarate brzo vođenje natuknica, a dvostrukim klikom taj isti stylus pretvarate u gumicu za brisanje.

Poprilično zgodna stvar ako vaš posao zahtijeva da vodite bilješke kada ste u pokretu.  Zbog veličine tableta, dovoljno prostora za pisanje ima, a finoća stylusa omogućava pisanje istančanih pisanih slova. Ekran je vrlo responzivan i imate osjećaj da tragove ostavljate istovremeno kako prolazite po ekranu. To je sve nas potaknulo da se i umjetnički iskušamo.

 

Lenovo Tab P12 Pro TB Q706F 3

Crtanje je milina jer je ekran vrlo responzivan pa tragove ostavlja istovremeno kako prolazite po njemu.

 

Kako i ne bismo, kad možete birati između više tehnika crtanja. Nitko vam ne brani da u jednom crtežu pomiješate vodene boje, tempere, olovku i flomastere, a kad pogriješite samo stisnete undo. Zbog toga sam i bio u stanju nacrtati meni najljepše drvo u životu. Neki će se smijati, ali kao student strojarstva moram priznati da mi umjetnost nije jača strana.

Jača strana mi je vođenje natuknica, što mi je bilo iznimno zadovoljstvo činiti na ovom tabletu. Na rubu ekrana nudi vam se nekoliko brzih mogućnosti za vođenje bilješki. Zbog toga bez problema možete snimati ekran, odrezati određeni dio koji vam je bitan, ubaciti to u vašu skriptu i označiti detalje onako kako vama odgovara.

 

Lenovo Tab P12 Pro TB Q706F 4

Finoća stylusa omogućuje pisanje istančanih pisanih slova što je odlično za vođenje bilješki u pokretu.

 

Ono sa čime sam ponekad imao problem jest da bi tablet slučajno izašao iz trenutne aplikacije jer bi prepoznao neku gestu dok sam držao dlan na ekranu i pisao. Rijetko kada se to desilo, ali je vrijedno spomena jer se kod drugih modela to nikad nije dogodilo.

 

Lenovo Tab P12 Pro TB Q706F 5

 

Više informacija

  • Model: Tab P12 Pro TB-Q706F
  • Ukupna ocjena: 4,62
  • Proizvođač: Lenovo
  • Operativni sustav: Android 11
  • Procesor: Qualcomm SM8250-AC Snapdragon 870 5G
  • Radna memorija: 6 / 8 GB
  • Memorija: 128 / 256 GB
  • Ekran: 2560 x 1600 piksela
  • Baterija: 10 200 mAh
  • Dimenzije i masa: 285,6 x 184,5 x 5,6 mm, 565 g
  • Plus: brojni ulazni portovi, moćan procesor, finoća stylusa, brzina odziva ekrana pri pisanju, predefinirane mogućnosti za vođenje bilješki
  • Minus: slučajni izlazak iz trenutne aplikacije zbog prepoznavanja geste s dlana na ekranu
  • Ustupitelj i cijena: Lenovo, lenovo.com/hr/hr/, Cijena: 6.102,43 kn / 809,93 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Lenovo Tab P12 Pro TB-Q706F

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Lenovo Tab P12 Pro TB-Q706F - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.