Motorola Moto G60 - 3.0 out of 5 based on 1 vote
Motorola Moto G60

Motorola Moto G60


Velik i pristupačan

Motorola nastavlja ofenzivu na tržištu mobitela, a s modelom Moto G60 ulazi u razred pristupačnih mobitela. Na prednjoj joj se strani nalazi 6,8“ IPS LCD ekran s rupom za prednju kameru.

Sam je obrub nešto veći nego kod nekoliko stotina kuna skupljih uređaja, ali je i dalje u skladu s konkurencijom te je najširi ispod ekrana. Stražnja strana uređaja izrađena je od sjajne plastike, gotovo daktiloskopske folije, no mobitel pri držanju nije sklizak. Na lijevom se rubu stražnje strane uređaja neznatno ispupčen nalazi modul s tri kamere i LED bljeskalicom. Pored kamera smješten je i čitač otiska prsta na kojem se nalazi Motorolin logo.

Moto G60 2

 

Zanimljivo je kako se Motorola nije odlučila za čitač smješten ispod ekrana, no treba imati na umu da se radi o pristupačnom mobitelu. Sam čitač radi relativno dobro i brzo te je vrlo dobro pozicioniran. U postavkama se može odabrati da povlačenjem po čitaču otiska prsta spuštate i obavijesnu traku. Bočne su strane izrađene od plastike te blago zaobljene na rubovima i prema straga. Na desnoj se strani uređaja nalazi tipka za paljenje te je blago nazubljena kako bi se razlikovala od drugih tipki. Iznad su smještene tipke za glasnoću te tipka za pokretanje Google Asistenta. Fizičke tipke dobrih su dimenzija te su vrlo dobro pozicionirane. Na gornjoj se strani nalazi 3,5-milimetarski utor za slušalice dok se na donjoj strani nalazi USB Type-C priključak, mikrofon i zvučnik.

20211122 082243

Na lijevoj strani se nalazi hibridni utor za nano SIM i micro SD memorijsku karticu. Iako je uređaj nešto većih dimenzija, pogotovo kada je debljina u pitanju, vrlo dobro leži u ruci te se njime lako rukuje. Ekran je pohvalno pristojne rezolucije od 1080 × 2460 sa stopom osvježavanja od 120 Hz. Iako se radi o IPS LCD ekranu, prikaz na njemu vrlo je dobar, kao i uzvrat boja. Osvjetljenje je dosta dobro pa ni za jačega sunca neće biti problema s prikazom sadržaja na ekranu. Premda nema klasični Always-On prikaz, tu je vrlo dobar prikaz s kratkim pregledom koji se prikaže kada dođe obavijest ili kada dignete mobitel.

Moto G60 3

Primarna kamera od 108 MP snima fotografije u rezoluciji od 12 MP, a tu je i 8 MP ultraširokokutna kamera kakvu smo imali priliku vidjeti i na Moto G 5G uređaju. Senzor je dubine od 2 MP te služi za portretne fotografije. Fotografije u dnevnim uvjetima pristojne su s dobrim uzvratom boja, no u tamnijim je uvjetima primjetan šum. Za glavnu kameru postoji i noćni način rada koji poboljšava kvalitetu fotografija, no od njega ne treba očekivati čuda. Prikaz je boja dobar s malo izraženijim žutim tonovima dok je šum primjetan. Ultraširokokutna kamera daje dobre fotografije u dnevnim uvjetima no primjetan je šum u tamnijim dijelovima te manjak detalja. Za noćne fotografije ne postoji noćni način, pa su fotografije tamne i mutne. Prednja je kamera od 32 MP i u dnevnim uvjetima daje pristojne fotografije.

Moto G60 4

Za pogon se brine 8-jezgreni Qualcomm Snapdragon 732G procesor najvišeg takta od 2,3 GHz, a za grafiku je zadužen Adreno 618 GPU. Mobitel posjeduje i 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Budući je na mobitelu čisti Android 11, sve radi relativno glatko. Pokretanje pojedenih aplikacija možda traje koji trenutak dulje, no sve u rangu s konkurencijom. Bez problema se može odigrati i neka zahtjevnija igrica bez primjetnog zagrijavanja. Za napajanje se brine baterija kapaciteta 6000 mAh a podržano je i brzo 20-vatno punjenje upakiranim punjačem. Ovisno o intenzitetu korištenja mobitela, baterija će trajati između jedan i pol i dva dana. Motorola Moto G60 vrlo je dobar predstavnik ove cjenovne klase. Ako želite mobitel s velikim ekranom, baterijom koja traje i traje, te pristojnom kamerom u dnevnim uvjetima, svakako se isplati pogledati i ovaj uređaj.

Više informacija

  • Model: Moto G60
  • Ukupna ocjena: 4,3
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 4
  • Cool faktor: 4
  • Proizvođač: Motorola
  • Operativni sustav: Android 11
  • Procesor: 2x2.0 GHz Kryo 470 Gold + 6x1.8 GHz Kryo 470 Silver, 8 jezgri, čipset Qualcomm Snapdragon 732G (8 nm)
  • Pohrana: 128GB
  • Memorija: 6 GB
  • Ekran: 6.8" IPS LCD, 1080 × 2460 pixels, 120 Hz
  • Stražnja kamera: 108 MP wide + 8 MP ultrawide + 2 MP senzor dubine, AF, 4K@30p video, LED bljeskalica
  • Prednja kamera: 32 MP
  • Komunikacija: LTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, NFC
  • Baterija: Li-Po 6000 mAh, 20W brzo punjenje
  • Dimenzije i masa: 169.6 x 75.9 x 9.8 mm / 225 g
  • Plus: baterija, 20 W punjač u prodajnom paketu, glavna kamera
  • Minus: dimenzije, ultraširokokutna kamera
  • Ustupitelj i cijena: Motorola Hrvatska www.motorola.com/hr Cijena: 2.099,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Motorola Moto G60

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Motorola Moto G60 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.