Xiaomi Amazfit GTR 2

Xiaomi Amazfit GTR 2

Treba samo odabrati dizajn

Dva nova Amazfit sata dolaze kao update na već vrlo popularnu liniju te vam nude vrlo atraktivnu ponudu po solidnoj mid-range cijeni.

Amazfit je nedavno lansirao nova dva sata u GTS i GTR izdanju te smo oba isprobali. Tehnički se radi samo o različitom dizajnu te vam oba sata mogu ponuditi podjednako iskustvo, no manji sat naravno ima i manju bateriju. GTR 2 sat ima klasičan kružni oblik, lagano zakrivljeno staklo te velik AMOLED zaslon visoke rezolucije i 1,4” dijagonale s 450 nita svjetline. GTS 2, s druge strane, ima nešto manji pravokutni dizajn te će se idealno smjestiti na manja zapešća. Također dolazi s AMOLED zaslonom jednakih performansi te, dok mu dijagonala iznosi 1,64”, ima manju površinu radi svog oblika.

 Oba sata imaju vrlo atraktivan i minimalan dizajn te se mogu uklopiti kako na sportsku, tako i casual odjeću te puštaju samom licu sata da se istakne. AMOLED zaslon ovdje će pomoći zahvaljujući vrlo jarkim bojama i solidnom svjetlinom, no čitljivost na direktnom suncu će biti izazov. Amazfit koristi zatvoreni OS, što znači da ste što se tiče izgleda limitirani na oko 50 lica za svaki sat.

 

Amazfit GTR2 GTS2 2

Također, aplikacije s kojima dolazi su i one koje su dostupne, bez opcije za dodavanje alternativa. Zatvoren OS zato ima drugi veliki benefit, a to je trajanje baterije. Ako sat skinete s ruke on gotovo da i neće trošiti bateriju te dok smo na usporednom testu isprobavali ostale, kroz dva dana ovi satovi bi izgubili oko 3% baterije. Čak i nošenje sata nudi jako dugo trajanje baterije, tjedan dana za manji model te do dva tjedna za veći.

Naravno, to uključuje i mjerenje srca svakih pola sata, što smo mi prebacili na svaku minutu. Always-on zaslon smo uključili, a sustav ima opciju da ga sam isključi u zadanom vremenu. Sveukupno, vrlo smo zadovoljni trajanjem baterije na ovim satovima.

 

Amazfit GTR2 GTS2 3

Sustav na satovima može pratiti sve što se očekuje u ovom novom valu satova, od otkucaja srca, zasićenosti krvi kisikom, spavanja i kvalitete sna do disanja, vaših ciljeva te koraka i fitnessa. Za vježbanje imate opciju od oko desetak rekreacija poput trčanja i biciklizma, no odlaskom u “Više” na kraju izbornika naći ćete puno širi odabir vježbi, no praćenje će biti, naravno, limitiranje. Tu se našlo i rolanje, sport kojega dosta satova iznenađujuće ne podržava nativno.

Amazfit satovi svakako su atraktivnog dizajna za svakodnevno nošenje te imaju bogato praćenje sportova i jednostavno korištenje, no ako trebate visoku preciznost, ovdje malo kaskaju. Naime, čak i jednostavna šetnja po ravnoj ulici rezultira poprilično veselom GPS rutom, gdje ćete prolaziti kroz zgrade i preko ceste poprilično često.

 

Amazfit GTR2 GTS2 1

 

Senzor otkucaja srca također nije bio ažuran kao kod skupljih modela te ne možemo reći da bi se profesionalni rekreativci razveselili točnošću. No, za prosječnog korisnika smatramo da su GPS i praćenje otkucaja srca dovoljno precizni za generalno praćenje performansi.

 

KOMPLETNU TEMU PROČITAJTE NA LINKU - KOJI PAMETNI SAT KUPITI? VELIKI USPOREDNI TEST

Pokazuju i vrijeme

Uz malo sreće, s podizanjem vanjske temperature povećat će se količina druženja i rekreacije, a to je odlično vrijeme da napokon nabavite pametni sat.

Više informacija

  • Model: Amazfit GTR 2 / GTS 2
  • Proizvođač: Xiaomi
  • Operativni sustav: Amazfit
  • Memorija: 4 GB
  • Ekran: 1,39" AMOLED
  • Baterija: 10 - 14 dana
  • Komunikacija: BT, WiFi, GPS, NFC
  • Debljina i masa: 10,7 mm, 39 g
  • Ustupitelj i cijena: Xiaomi, www.mi.hr Cijena: 1.225,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Xiaomi Amazfit GTR 2

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Xiaomi Amazfit GTR 2 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.