Suunto 9

Suunto 9

Classic fitness

Suunto sportski satovi poznati su po svojim svestranim mogućnostima i izdržljivom dizajnu pa sat možete bez problema ponijeti na sve avanture.

Suunto 9 veliki je sat s kućištem od 50 x 50 mm te debljine 16,5 mm. Drugim riječima, idealno će sjesti na veće ruke te i dalje izgledati glomazno. Fokus sata je, naravno, na zaslonu, no s dijagonalom od 1,39” rubovi oko zaslona su jednostavno masivni, dajući dojam da je lice sata maleno. Sat je zaštićen ojačanim mineralnim staklom koje bi trebalo dugo izdržati bez ogrebotina, a okvir sata je naravno čeličan.

Ostatak sata, u interesu smanjenja težine i boljeg signala, je od ojačane plastike te s njime nećete imati problema. Donja strana sata ima senzor za brojanje otkucaja srca, a preciznost se može poboljšati spajanjem sata sa zasebnim mjeračima te samo tako mjerenje radi i u vodi.

 

Suunto 9 1 2

 Zaslon je transreflektivni, odnosno najbolje se vidi kada ga obasja sunce, što je velika prednost nad OLED i LCD zaslonima ako većinu vremena provodite na otvorenom. Druga prednost zaslona je niska potrošnja baterije pa ovaj sat često ima dulje trajanje baterije od drugih. S druge strane, transreflektivan zaslon ima nešto... tradicionalniji izgled koji ima vrlo isprane boje, pogotovo pod umjetnom rasvjetom kada ga je i teže očitati. Uz to, zaslon je na dnu odrezan, kako se to radilo u počecima smartwatch industrije.

Dok je Suunto sustav zatvoren te nema dodatnih aplikacija, omogućuje lagano dijeljenje podataka koje skupi s partnerskim sportskim aplikacijama koje možda preferirate za praćenje svojih rekreacija. Transfer se obavlja preko mobitela te nije kompliciran. Suunto 9 pratit će vas sa svojim poprilično preciznim GPS sustavom, a prati i otkucaje srca, korake, kalorije, spavanje ako ga nosite noću, stres te status oporavka od prijašnjeg treninga.

 

Suunto 9 1

Rekli bismo da je idealan za one koji često odlaze u prirodu na dulje staze te vam sat može pomoći s naprednim funkcijama lokacije i učitanih karata s preporukama i putevima koje su prošli drugi sa Suunto satovima. Također se lagano vratiti na početnu točku ako zalutate te planiranje ruta postaje jednostavna misija. Naravno, sve vaše avanture sat pamti te šalje na aplikaciju pa ih kasnije možete analizirati zajedno sa svojim performansama. Sat je, naravno, moguće odvesti i pod vodu s ATM10 standardom do 100 metara u dubinu te nema problema s kupanjem.

Aplikacija, kako smo spomenuli, proširuje mogućnosti sata nudeći vam pregledan sadržaj prošlih vježbi i trenutnog statusa, a detalje lagano možete prenijeti i na druge sportske aplikacije. Ovdje možete personalizirati i izgled samog sata te namjestiti konstantan prikaz detalja koji su vama bitni. Možete i preuzeti planirane rute od drugih korisnika te ih lagano učitati u aplikaciju, a time i sat.

 

Suunto 9 1 3

Spomenimo na kraju da baterija sata traje od sedam do 14 dana, ovisno, naravno, o postavkama koje namjestite. Konstantno praćenje GPS-om će naravno sat puno brže isprazniti, no Suunto ima nekoliko načina praćenja kojim može smanjiti naprezanje baterije, ovisno o tome koliku preciznost želite i koliko dugo će vaša avantura trajati.

 

KOMPLETNU TEMU PROČITAJTE NA LINKU - KOJI PAMETNI SAT KUPITI? VELIKI USPOREDNI TEST

Pokazuju i vrijeme

Uz malo sreće, s podizanjem vanjske temperature povećat će se količina druženja i rekreacije, a to je odlično vrijeme da napokon nabavite pametni sat.

Više informacija

  • Model: Suunto 9
  • Proizvođač: Suunto
  • Operativni sustav: Suunto
  • Ekran: 1,39" transreflektivni
  • Baterija: 6 -10 dana
  • Komunikacija: GPS, BT
  • Debljina i masa: 16,5 mm, 72 g
  • Ustupitelj i cijena: PolleoSport, www.polleosport.hr 2.099,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Suunto 9

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Suunto 9 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.