Samsung Galaxy Active 2

Samsung Galaxy Active 2

Fokusiran na sport

Samsungov model dizajniran je kako bi manje smetao pri nošenju tijekom vježbanja, zadržavajući većinu funkcija u Tizen OS-u.

Ovaj sat živi između sportskog i casual života s vrlo modernim dizajnom bez previše detalja s vanjske strane. Odmah vas dočekuje velik 1,4” AMOLED zaslon vrlo atraktivnih boja te visoke svjetline, vidljiv u gotovo svim uvjetima, osim baš podnevnog ljetnog sunca. Sat dolazi u dvije veličine, s 40 i 44 mm kućištem te silikonskim remenom.

Okvir sata napravljen je od čelika te ima matirani sivi dizajn kod našeg modela, no dolazi u više boja. Donja strana sata ima stakleni finiš, a sastoji se samo od mjerača broja otkucaja srca i oksimetra koji mjeri kisik u krvi. No, sat može i više od toga jer ima opcije mjerenja EKG-a za praćenje srčanog ritma, kao i mjerenja krvnog tlaka. EKG i krvni tlak nismo mogli osposobiti na Active2 modelu, dok rade na Watch3 satu te bi se i ovdje mogli pojaviti u nadolazećem updateu s obzirom na to da ih se najavljuje u reklamnim materijalima, a hardverski su implementirani.

 

Samsung Galaxy Active 2 1

 Active 2 model također se riješio fizičkog rotirajućeg obruba, no kompletan Tizen sustav sata ostao je jednak. Dok se, naravno, njime možete kretati swipanjem, implementiran je digitalni obrub te klizanjem po rubu touchscreena dobivate jednak efekt kao okretanjem ruba na Watch3 modelu. Ovako možete brzo proći kroz sve kratice s dnevnim podacima, naći odgovarajući sport za mjerenje ili pak prolaziti kroz menije i aplikacije.

Sat, kako smo već spomenuli, koristi Tizen OS od Samsunga. Ovaj model također koristi isti čipset kao i Watch3, Exynos 9110 s dvije Cortex A53 jezgre i Mali-T720 grafički čip, koji osiguravaju rad bez trzanja i zastajkivanja. Značajna razlika je manja količina memorije te ovaj sat dolaze s 4 GB pohrane i 768 MB RAM memorije, dovoljno za rad sata, no količina aplikacija mogla bi biti limitirana pohranom.

 

Samsung Galaxy Active 2 1 2

Sustav ima vlastitu Samsung trgovinu aplikacijama gdje ćete naći velik izbor kako poznatih, tako i zanimljivih aplikacija. Svakako, dobra stvar je i velik izbor lica satova treće strane kako bi sat mogli personalizirati vlastitom ukusu. Dosta postavki može se prilagođavati i direktno sa same mobilne aplikacije, koja je svakako još jedan plus cijelog sustava.

Aplikacija vam daje dnevna izvješća o kretanju, kalorijama i slične informacije kojima možete pratiti svoje zdravlje, kao i sve vježbe koje ste radili, bilo da ih je sat automatski prepoznao ili ste ih ciljano namjestili. Kod vježbi, sat ih ima sedam koje sam prepoznaje i pokreće, dok ćete ostale morati sami birati.

 

Samsung Galaxy Active 2 2

Što su vježbe specifičnije, često sustav prati samo otkucaje srca pa ako nema specifične vježbe, poput rolanja u našem slučaju, odaberite sličnu vježbu poput trčanja kako biste barem imali spremljene i GPS informacije.

 

KOMPLETNU TEMU PROČITAJTE NA LINKU - KOJI PAMETNI SAT KUPITI? VELIKI USPOREDNI TEST

Pokazuju i vrijeme

Uz malo sreće, s podizanjem vanjske temperature povećat će se količina druženja i rekreacije, a to je odlično vrijeme da napokon nabavite pametni sat.

Više informacija

  • Model: Galaxy Active2
  • Proizvođač: Samsung
  • Operativni sustav: Tizen
  • Memorija: 4 GB
  • Ekran: 1,4" Super AMOLED
  • Baterija: 3 dana
  • Komunikacija: BT, WiFi, NFC, GPS
  • Debljina i masa: 11 mm, 42 g
  • Ustupitelj i cijena: Samsung Hrvatska, www.samsung.hr Cijena: 1.599,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Galaxy Active 2

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Galaxy Active 2 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.