Garmin Fenix 6X Pro - 4.7 out of 5 based on 6 votes
Garmin Fenix 6X Pro

Garmin Fenix 6X Pro

Za ozbiljne rekreativce

Fenix linija pametnih satova predstavlja vrh Garminove mainstream ponude koja nudi mnoštvo senzora, sportova i mogućnosti, no imajte na umu i cijenu.

Fenix linija satova od Garmina dolazi u ukupno 28 verzija preko tri veličine samog sata te vjerujemo da će si svatko naći upravo ono što mu treba. Mi na testu imamo napredan Pro model najvećeg sata u ponudi sa solidnim promjerom od 51 mm, što ga čini masivnim i na većim rukama. No, veličina kod pametnih satova ima svoje benefite, a na ovom se to najviše odražava u dugotrajnoj bateriji i preglednom zaslonu. Zaslon ovog sata među najvećima je na testu s 1,4” dijagonalom te 280 x 280 pikselnom rezolucijom.

 

Garmin Fenix 6 1 2

 Posebnost ovog sata primjećuje se na prvi pogled. Dizajniran je za nošenje vani i fokusiran na rekreaciju. Ima transreflektivni zaslon u boji, tehnologiju koja iskorištava vanjsku svjetlost kako bi prikazala podatke na zaslonu pa što je vani više svjetla, to se zaslon bolje vidi.

To je, naravno, veliki kontrast u usporedbi s OLED zaslonima koje postaje vrlo teško čitati na suncu. OLED zasloni također moraju jako svijetliti na suncu te troše više baterije, dok Garmin ima gotovo nezamjetnu potrošnju energije za prikaz lica sata. Ukupan dizajn daje satu nešto klasičniji sportski izgled, pogotovo jer ima čak pet gumbi za kontrolu i navigaciju menijima pošto nema touchscreen funkcionalnost.

Fenix 6 standardno za Garmin prati otkucaje srca konstantno svake sekunde, a tu je i oksimetar za praćenje zasićenosti krvi kisikom kada to želite te opcionalno u snu ili tijekom cijelog dana za praćenje aklimatizacije. Tu je još i praćenje sna, disanja, stresa, tjelesne energije i drugih detalja čija se funkcionalnost dodatno proširuje vrlo preglednom Garminovom aplikacijom na mobitelu ili webu. Posebnost Fenix 6 sata svakako je u velikom broju predinstaliranih sportova, ali i naprednim GPS funkcijama.

 

Garmin Fenix 6 12

 

Veliki sat omogućuje trajanje baterije od 60 sati u GPS radu do preko 40 dana ako odaberete način rada za ekspedicije. Sat nosi 10 ATM vodootpornost te u Pro verziji ima čak 32 GB pohrane kako biste mogli staviti svoju glazbu na njega i puštati ju Bluetoothom na slušalice.

Sat omogućuje i naprednije praćenje sportova poput penjanja u zatvorenom zahvaljujući većem broju senzora, a Garmin IQ dućan s aplikacijama dodatno mu proširuje mogućnosti jer na njemu možete naći velik broj aplikacija za praćenje sportova koji možda nisu pokriveni nativnim sustavom. Možete pronaći i velik broj lica za svoj sat jer su ona s kojima sat dolazi možda previše konzervativna za neke korisnike.

 

Garmin Fenix 6 3

 

Pro verzija sata koju imamo na testu osim više prostora za glazbu nudi i predinstalirane mape te dodatne rute već učitane u sustav, no ako se ipak ne bavite takvom rekreacijom, standardna verzija neće vas razočarati.

 

KOMPLETNU TEMU PROČITAJTE NA LINKU - KOJI PAMETNI SAT KUPITI? VELIKI USPOREDNI TEST

Pokazuju i vrijeme

Uz malo sreće, s podizanjem vanjske temperature povećat će se količina druženja i rekreacije, a to je odlično vrijeme da napokon nabavite pametni sat.

Više informacija

  • Model: Fenix 6X
  • Proizvođač: Garmin
  • Operativni sustav: Garmin
  • Memorija: 32 GB
  • Ekran: 1,3" transreflektivan
  • Baterija: Oko 14 dana standardno
  • Komunikacija: BT, WiFi, NFC, GPS, ANT+
  • Debljina i masa: 14,7 mm, 60 g
  • Ustupitelj i cijena: Garmin Hrvatska, www.garmin.hr Cijena: 5.303,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Garmin Fenix 6X Pro

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Garmin Fenix 6X Pro - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.