Zenbook 17 Fold OLED (UX9702AA)

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702AA)

Otkrijte apsolutnog Fold kralja

Atraktivan, moćan, skalabilan, sveobuhvatan - samo su neki od pridjeva kojima bismo opisali ovaj prijenosnik. Jedino nedostaje to da cijenom postane dostupniji širim masama.

ASUS Zenbook 17 Fold OLED je prvi preklopni laptop s 17,3-inčnim fleksibilnim OLED zaslonom rezolucije 2.560 x 1.920 piksela osjetljivim na dodir i jedinstvenim preklopivim okvirima. ASUS ga je razvio u suradnji s tvrtkama Intel i BOE Technology Group. Presavijen, prijenosnik je veličine A4 papira s ekranom dijagonale 12,5-inča, dok otvoren pruža impresivan doživljaj zaslona veličine 17,3 inča s vrhunskom kvalitetom slike. Ovaj laptop ima mnogo načina korištenja, uključujući preklopni način uz uporabu on-screen tipkovnice, „laptopski“ način sa sklopivom Bluetooth tipkovnicom, te način za čitanje e-knjiga gdje u potpuno rasklopljenom modu dobivate površinu ekrana tek nešto manju od dva A4 lista papira. Sveukupno, ovaj prijenosnik nudi jedinstveno iskustvo za kreativce, putnike i korisnike koji traže maksimalnu fleksibilnost.

 

Asus-17-Fold-OLED-3.jpg

 Osim virtualne tipkovnice možete koristiti i priloženu Bluetooth tipkovnicu i time dobiti impresivan vertikalni ekran

 

Fleksibilni OLED

OLED ekrani nude profesionalne razine boja, veliku jasnoću na niskoj razini osvjetljenja koja će uvelike pridonijeti trajanju baterije, što ga čini odličnim izborom za sve one koji zahtijevaju prijenosnik visokih performansi.
Jedna od najvećih prednosti ovog laptopa je mogućnost njegovog korištenja u različitim načinima, od kojih svaki nudi posebno iskustvo. Uz Bluetooth tipkovnicu možete koristiti laptop u tradicionalnom načinu, s punom tipkovnicom i touchpadom, a možete ga koristiti i kao interaktivni tablet, bez tipkovnice. Može se pohvaliti i iznimno modernim i atraktivnim izgledom, koji će zasigurno privući vašu pažnju. Kao i kod preklopnih mobitela, kada je presavijen ostavlja nešto prostora u sredini preklopa koji je prigodno popunjen Bluetooth tipkovnicom.

 

flir_20230320T113122.jpg

 Jasno je vidljivo kako se grije samo lijevi dio laptopa, tj. onaj koji nije u vašem krilu ukoliko prijenosnik koristite držeći ga na svojim nogama

 

Izdržljivi materijali

Izrađen je od izdržljivih materijala koji su otporni na ogrebotine i udarce. Njegova aluminijska legura i stalak na izvlačenje smješten na poleđini laptopa te prekriven kožom pružaju dodatnu zaštitu od grebanja. S lakoćom će se uklopiti u vašu torbu ili ruksak, ali uz njega dolazi i kožna torbica za još bolju zaštitu kod nošenja, a težina od 1,5 kg bez tipkovnice i 1,8 kg s njome čine ga pogodnim za putovanja u kategoriji laptopa s ekranima tako velike dijagonale. Šarke OLED panela su testirane na preko 30.000 otvaranja i zatvaranja kako bi se osigurala izdržljivost u svakoj situaciji. ASUS navodi kako ovaj laptop emitira 70% manje plavog svjetla, što znači da će se vaše oči manje umarati. Tu je i značajka ClearVoice Mic u aplikaciji MyASUS koja filtrira sve zvukove okoline osim ljudskog govora, pa će prilikom online sastanaka sugovornici jasno čuti što govorite, dok u načinu rada Multi-Presenter ujednačava pojedine glasove koji dopiru s raznih mjesta radi postizanja optimalne kvalitete konferencijskih poziva.

 

Tihi rad

Unatoč mnogim prednostima, ovaj laptop ima i neke nedostatke. Jedan od njih je visoka cijena, koja može biti prepreka za neke kupce koji traže laptop koji će zadovoljiti njihove potrebe. Nema ugrađene ventilatore, što znači da je besprijekorno tih, no i da se može pregrijati tijekom dugotrajnog zahtjevnog rada ili igranja igara. Iako specifikacije procesora govore kako može potegnuti do brzine od 4,7 GHz, pri pokretanju Cinebench testa su se brzine procesora kretale oko 2 GHz, što nam govori kako će procesor radije koristiti snagu od 9 W nego od maksimalnih 29 W. Drugim riječima, s obzirom da laptop nema aktivno hlađenje, veće brzine jezgri (kao i potrošnju) postići će samo na vrlo kratke, gotovo neprimjetne intervale. No to vas ne treba zabrinjavati jer ionako nije namijenjen igranju ili dugotrajnom pokretanju ekstremno zahtjevnih aplikacija. No ako se odlučite pokrenuti neku 3D aplikaciju ili igru neće vam biti problem laptop držati u krilu, jer je procesor smješten u dijelu koji ostaje u zraku kada laptop postavite u krilo. A u rasklopljenom 4:3 načinu rada vas uopće ne trebaju zabrinjavati njegove radne temperature, štoviše, taj način je odličan za gledanje YouTube videa jer oglasi koji se znaju pojaviti u dnu videa ne dotiču glavniprikaz, a gledate li YouTube shortove u rasklopljenom okomitom načinu, dobivaju sasvim novu dimenziju.

 

Asus-17-Fold-OLED-1.jpg

 Listanje PDF-ova poput skraćenog digitalnog izdanja časopisa VIDI odlično djeluje na 17,3“ OLED ekranu

 

Odlična baterija

Na testu baterije je laptop također oduševio s postignutih 11 sati i 47 minuta pri osvjetljenju ekrana od 20%, dok na maksimalnom osvjetljenju ostvaruje nešto iznad 8 sati, a na maksimalnom osvjetljenju s pola ekrana čak 2 sata duže. Dakle, neće mu biti problem izdržati radni dan na bateriji, koje god postavke laptopa koristili.

Time bismo zaključili kako je ovo odličan laptop za surfanje, uredske poslove, multimediju, uz natprosječno pristojan zvuk koji pružaju njegova četiri malena i tanka zvučnika pogonjena AI stereo pojačalom koje povećava glasnoću, otklanja izobličenja i onemogućava oštećenje osjetljivih zavojnica zvučnika.

Mogućnost spajanja na vanjski monitor putem Thunderbolt 4 priključka dodatno proširuje mogućnosti ovog uređaja.

 

Asus-17-Fold-OLED-4.jpg

5 MP kamera za video pozive s ASUS 3DNR tehnologijom

 

Za one koji traže svestran laptop

Ukratko, ASUS Zenbook 17 Fold OLED je vrhunski laptop, s ugrađenim najnovijim tehnologijama savitljivih ekrana, koji pruža nevjerojatno vizualno iskustvo i fleksibilnost u jednom uređaju. Njegova svestranost i vrhunska kvaliteta slike čine ga odličnim izborom za profesionalce i kreativce koji traže prijenosno računalo s dobrim performansama i sposobnostima. Nedostaje mu još samo jača grafička kartica. A ukoliko vam zatreba i snažna grafička, postoje rješenja na tržištu koja će upotpuniti tu komponentu te uz dva Thunderbolt priključka možete jedan iskoristiti za nadogradnju ovog Asusa s eksternom grafičkom karticom i time znatno povećati gaming mogućnosti ove svestrane zvjerke.

Ako ste se zaprepastili visinom cijene (i mi smo se) pokušajte stvari pogledati iz druge perspektive. Ukoliko cijenu usporedite s cijenom po inču, model mobitela s preklopnim ekranom (npr. Fold) platili ste još skuplje.

Više informacija

  • Model: Zenbook 17 Fold OLED (UX9702AA)
  • Ukupna ocjena: 4,4
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 3
  • Opremljenost: 5
  • Proizvođač: Asus
  • Procesor: Intel Core i7 1250UIntel Iris Xe integrirana grafika
  • Memorija: 16 GB 5200 MHz LPDDR5
  • Tvrdi disk: 1 TB PCIe 4,0 x4 NVMe M.2 SSD
  • Zaslon: 17,3” preklopni OLED 2,5K (2560 x 1920) omjera 4:3, touch panel omjera od 87% spram kućišta laptopa, 100% DCI-P3 color gamut (tj. ima 25% širi raspon boja od sRGB profial boja), PANTONE Validated uz TÜV Rheinland certificiran nivo plavog osvjetljenja ekrana; Preklopljen ekran: 2 x 12,5” (1920 x 1280), 3:2 aspect ratio
  • Mreže: Dual-band Wi-Fi 6E (802.11ax) + Bluetooth 5.2
  • Sučelja: 2x Thunderbolt 4 USB-C uz mogućnost punjenja od 5 V do 20 V
  • OS: Windows 11 Pro
  • Baterija: 75 Wh lithium-polymer battery
  • Dimenzije i masa: rasklopljen 378,5 x 287,6 x 8,7~11,7mm, preklopljen 287,6 x 189,3 x 17,4~31,9mm, ez tipkovnice oko 1,5 kg, Masa s tipkovnicom 1,8 kg
  • Dodatno: Kamera: 5MP uz 3D Noise Reduction, HD uz InfraRed i Intel® Visual Sensing Controller; Senzor boje: za automatsku kontrolu temperature boje i svjetline; Zvuk: stereo zvučnici, 3,5 mm audio combo jack, Certified by Harman Kardon, Dolby Atmos, AI Noise Canceling Audio; AC adapter: 20 V, 65W Type-C
  • Plus: preklopni touch OLED ekran, Bluetooth tipkovnica, Windows OS, CPU, RAM, 1 TB SSD
  • Minus: cijena
  • Ustupitelj i cijena:

    ASUS, www.asusplus.hr

    Cijena: 4098 € (30.876 kn)

  • 3D Mark Night Ride - Na struji: 11.009
  • 3D Mark Night Ride - Na bateriji: 8.337
  • Cinebench R23 - CPU Multi Core: 5.548
  • Cinebench R23 - CPU Single Core: 1.411
  • PC Mark 10 - Extended: 4.221
  • PC Mark 10 - Modern Office battery test: 11 h 47 min
  • PC Mark 10 - Full Brightness Full Screen: 10 h 07 min
  • PC Mark 10 - Full Brightness Half Screen: 8 h 04 min
  • Crystal DiskMark 8 - Seq Q8T1: 4.951,75 / 5.205,11 MB/s
  • Crystal DiskMark 8 - Seq Q1T1: 1.574,85 / 3.179,66 MB/s
  • Crystal DiskMark 8 - Rand Q32T1: 383,53 / 347,55 MB/s
  • Crystal DiskMark 8 - Rand Q1T1: 74,72 / 129,06 MB/s
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Zenbook 17 Fold OLED (UX9702AA)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702AA) - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.