CoolerMaster Silencio S400

CoolerMaster Silencio S400

Kompaktan, modularan, tih

Cooler Master je izradio kućište za one koji preferiraju tihi rad, ali i visoke performanse kada je potrebno.

Jedan od vrlo popularnih segmenata kućišta svakako je onaj usredotočen na tihi rad. Naime, kućišta se često mogu podijeliti po performansama, izgledu ili tišini rada. Za tihi rad se zvučna izolacija stavlja s unutarnje strane kućišta, a za dobre rezultate ne možete imati staklenu stranu, što rezultira vrlo monotonim kućištem.

Protok zraka također je ograničen te bi visoke performanse sustava brzo mogle rezultirati usporavanjem zbog više temperature, na koju je moderan hardver vrlo osjetljiv. S druge strane, za dobre performanse potreban je što slobodniji protok svježeg zraka kroz sustav, koji će rezultirati šumom i kada se sustav ne opterećuje. Staklena stijena nema neki termalni utjecaj, već jednostavno onemogućuje stavljanje izolacije za zvuk.

Cooler Master je odlučio pokušati riješiti sve probleme, što je rezultiralo svojevrsnim hibridnim sustavom koji korisnici mogu prilagoditi svojim trenutnim potrebama, bile one tišina ili performanse. Silencio S400 kućište dizajnirano je za Micro ATX ili Mini ITX matične ploče. Uz to dobivate velike mogućnosti instalacije diskova u samom kućištu, no krenimo redom.

 

CoolerMaster Silencio S400 2 of 2

Izvana, prednja strana su zapravo deblja vrata ispunjena spužvom za smanjivanje buke koju proizvode prednji ventilatori. Vrata su od kućišta odmaknuta centimetar, tako da, i kada su „zatvorena”, prednji ventilatori imaju solidan pristup svježem zraku. Vrata se čak mogu prebacivati tako da se otvaraju na lijevu ili desnu stranu. Iza njih imate lako odvojiv filter prašine, a tu su podržana do dva 120 ili 140 ventilatora, kao i radijatori tih dimenzija.

Dno kućišta ima ventilaciju za napajanje te filter koji također treba skinuti i očistiti svakih nekoliko mjeseci. Krov kućišta također se može prilagoditi potrebama. Standardno ima metalni pokrov koji na sebi ima izolaciju buke, no kada ga skinete, podržava 2 x 120 radijatore ili 2 x 120 / 140 ventilatore. Nažalost, s 280 radijatorima biste lako mogli naići na probleme s prostorom za matičnu ploču.

Gornji pokrov s izolacijom se u slučaju instalacije ventilatora ili hladnjaka može zamijeniti filterom prašine koji dobivate s kućištem. Osim ventilacije, krov još na sebi ima gumb za paljenje sustava, reset gumb, odvojene 3,5 mm utore za audio, dva USB 3.0 utora te čitač SD kartica. Stražnja strana podržava jedan 120 mm ventilator ili radijator.

 

Modularnost

Primijetit ćete da kućište podržava i klasični 5,25” držač za CD čitače ili slične uređaje kojima se može pristupiti izravno. Naravno, ima i adapter kako biste ovdje ubacili i klasični disk. Ispod samog kaveza može se pričvrstiti još jedan klasični tvrdi disk, no 280 mm radijatori sprijeda mogli bi tom disku smetati prostorno.

 

CoolerMaster Silencio S400 1 of 2

S ove, prednje strane, na sami lim koji dijeli napajanje, možete pričvrstiti još dva 2,5” SSD diska, koji će se i vidjeti ako se odlučite na staklenu stranu. Zavirimo sada na drugu stranu kućišta. Na dnu se nalazi prostor za napajanje, ali i još jedan kavez, koji podržava do tri klasična HDD diska, dok se sa stražnje strane matične ploče mogu pričvrstiti do dva 2,5” SSD diska.

Sve to znači da računalo može imati uistinu veliku modularnost. Kavez bi ovdje na dnu također mogao smetati vodenom hlađenju, no pričvršćen je jednim vijkom te imate tri lokacije bliže napajanju na koje ga možete pomaknuti kako bi sve stalo.

Za kraj napomenimo kako dobivate dva predinstalirana 120 mm ventilatora, jedan sprijeda i jedan straga. Ventilatori imaju relativno spor broj okretaja te se usredotočuju na tihi rad. Ako želite tihi sustav s umjerenim hardverom, ovo je dovoljno, no za malo jači build preporučujemo, primjerice, 240 mm AiO hladnjak s kojim automatski dobivate još dva ventilatora za usis ili izbacivanje zraka za optimalnu konfiguraciju.

Više informacija

  • Model: Silencio S400
  • Ukupna ocjena: 4,4
  • Kvaliteta: 5
  • Isplativost: 4
  • Opremljenost: 4
  • Proizvođač: CoolerMaster
  • Podržane matične ploče: ITX, mATX
  • Hlađenje: Naprijed - do 2 x 120 / 140 mm ventilatori i radijatori, krovni - do 2 x 120 / 140 ventilatori ili do 240 mm radijatori, iza - do 120 mm ventilator / radijator
  • Ostalo: Filteri prašine naprijed, krov, napajanje
  • Plus: Mogućnost biranja tišine ili performansi, visoka modularnost pohrane
  • Minus: Za solidne performanse ipak je potrebno više ventilatora
  • Ustupitelj i cijena: Cooler Master www.coolermaster.com 750,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za CoolerMaster Silencio S400

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

CoolerMaster Silencio S400 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.