Instagram zaradio više od YouTubea u 2019?

Instagram zaradio više od YouTubea u 2019?

Popularna društvena mreža Instagram koja se bazira na objavljivanju fotografija, ali i videa te storyja prošle je godine prema izvorima bliskim Bloombergu, zaradila preko 20 milijardi dolara u prihodima od oglasa.

Da stavimo te brojke u perspektivu, taj je iznos četvrtina ukupnih prihoda Facebooka koji je vlasnik ove mreže. Jako je zanimljivo usporediti ove navodne brojke, jer Instagram i facebook nisu komentirali niti ih službeno otkrili i s YouTubeom. Alphabet Inc., krovna tvrtka u čijem je vlasništvu YouTube streaming servis otkrio je da je popularan Googleova video mreža u istom razdoblju zaradio 15,1 milijardu dolara od oglasa.

instagram vidija
Facebook u svojim financijskim rezultatima ne raščlanjuje prihode od pojedinih jedinica, a Instagram sa svojih više od milijardu korisnika nova je popularna meka za oglašivače. Ova društvena mreža zarađuje kroz oglase koji izgledaju slično kao obični postovi i u Instagram Story feedu. Instagram je postao glavna mreža za Influencere, no Facebook niti s najpopularnijim korisnicima ne dijeli kolač od zarade, dok popularni YouTube kreatori dobivaju novac za broj pogleda, a mogu zarađivati i od oglasa te Amazon affiliate programa.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Instagram zaradio više od YouTubea u 2019? - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.