Samsung predstavio integrirano rješenje za grijanje prostora i opskrbu potrošnom toplom vodom

Samsung predstavio integrirano rješenje za grijanje prostora i opskrbu potrošnom toplom vodom

Samsung je lansirao novo integrirano rješenje za grijanje prostora i opskrbu toplom potrošnom vodom pod nazivom ClimateHub.

U U svom priopćenju Samsung navodi da jednostavnom instalacijom i puštanjem u rad, tihim načinom rada te pametnim povezivanjem i upravljanjem, olakšava posao instalaterima te povećava udobnost u domu krajnjim korisnicima.
ClimateHub je Samsungovo prvo integrirano rješenje za grijanje prostora te opskrbu toplom potrošnom vodom i namijenjen je za novoizgrađene objekte te one koji su u procesu renovacije.
Sustav se sastoji od reverzibilne dizalice topline vanjske jedinice s plinom R32, spremnika tople vode velikog kapaciteta od 200 ili 260 litara i novog upravljača s tipkama osjetljivima na dodir koji omogućuje regulaciju temperature u dvije zone, a dostupan je u Mono i Split izvedbi.

Mono izvedba ima jednu vanjsku jedinicu koja uključuje komponente vodenog cjevovoda, što omogućuje jednostavniju instalaciju bez posjedovanja dozvole za rad s freonom. ClimateHub Mono je dostupan u različitim kapacitetima od 5, 8, 12 i 16kW u jednofaznoj izvedbi te 8, 12, 16kW trofaznoj izvedbi.

Kod ClimateHub Split verzije, vanjska jedinica je spojena s hidro jedinicom s integriranim spremnikom pomoću plinskih cijevi. ClimateHub Split je dostupan u kapacitetima 4, 6 i 9kW u jednofaznoj izvedbi te i 9kW u trofaznoj izvedbi. Obje konfiguracije mogu biti spojene na Smart Grid koji korisnicima omogućuje da iskoriste prednosti ekonomičnog, učinkovitog i održivog načina opskrbe energijom. Također je moguće spojiti solarne kolektore štedeći pritom energiju i koristeći obnovljive izvore.
Zahvaljujući visokoj energetskoj učinkovitosti, obje verzije imaju A+++ energetsku oznaku za prosječnu sezonsku učinkovitost grijanja temeljenu na temperaturi izlazne vode od 35°C. Ova A +++ energetska ocjena je maksimalno dostižan rezultat temeljen na novoj klasifikaciji energetskih oznaka koja je stupila na snagu od rujna 2019. Uz potpuno integrirano rješenje ClimateHub, Samsung također ima u ponudi Mono i Split sistem s plinom R32 koji se može povezati sa spremnikom.

Samsung ClimateHub 2

Današnji klimatski sustavi moraju ispunjavati sve strože zahtjeve za razinom zvuka i ograničiti zvučne smetnje oko kuće. S obzirom na model i radne uvjete, tihi način rada sustava Samsung ClimateHub u 4 koraka omogućuje korisnicima smanjenje razine buke vanjske jedinice dizalice topline na samo 35dB.
S ClimateHub rješenjem, Samsung predstavlja novi upravljač s tipkama osjetljivima na dodir s višestrukim jezičnim opcijama i svijetlim zaslonom u boji - što omogućava postavljenje temperature, nadzor potrošnje energije, podešavanje ljetnog vremena i brzo praćenje pogrešaka. Novi upravljač omogućuje korisnicima upravljanje različitim postavkama temperature po zoni, što znači da se visokotemperaturni radijatori i niskotemperaturno podno grijanje mogu učinkovito koristiti. Pomoću opcionalnog Wi-Fi kompleta, različiti aspekti sustava mogu se kontrolirati putem Samsung SmartThings aplikacije na pametnom telefonu, a omogućena je i integracija s drugim kućanskim uređajima.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung predstavio integrirano rješenje za grijanje prostora i opskrbu potrošnom toplom vodom - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.