Održan Garmin Connected Bike Demo Day u Zagrebu

Održan Garmin Connected Bike Demo Day u Zagrebu

Garmin je održao predstavljanje novih modela uređaja za praćenje rekreacije na biciklu uz prigodnu vožnju električnim biciklima.

 

Garmin je ispred svoje poslovnice još jednom održao okupljanje za novinare kako bi predstavio najnovije uređaje i pružio nam priliku da ih isprobamo na polusatnoj vožnji električnim biciklima pored Save.

Od predstavljenih uređaja tu su tri biciklistička računala za svaki cjenovni rang koji služe i različitim korisnicima, od rekreativaca do profesionalaca. 

Prvi predstavljeni je Garmin Edge 130 kompaktnih dimenzija i crno-bijelog ekrana visoke rezolucije koji više služi za prikupljanje podataka vožnje nego navigaciju. Jednom kada podatke prenesete online pomoću aplikacije, možete vidjeti uistinu detaljan opis vaše vožnje.

Drugi, Garmin Edge 520 Plus je srednja, "best buy" opcija koja ima ekran u boji nešto većih dimenzija. Ugrađene topografske karte omogućuju bolju navigaciju, kao i predlaganje ruta kojima su išli drugi korisnici Garminovih uređaja.

Garmin Edge 1030 je flagship opcija biciklističkih računala koja sa velikim i jasnim ekranom, brzim odazivom, touchscreen opcijom i dodatnim funkcijama poput detekcije nesreće, nudi najbolje što Garmin trenutno ima, a sve to podržano uistinu dugotrajnom baterijom.

No, biciklistička računala su glavni, ali ne i jedini dio Garminove opreme kojom se možete naoružati. Tu su i prednja pametna lampa koja se povezuje na računalo i automatski može kontrolirati. O stražnjoj Varia RTL510 lampi smo već pričali i ne možemo ju dovoljno nahvaliti zahvaljujući ugrađenom radaru koji u kombinaciji s lampom mijenjan mod svijetljenja kako bi upozorio nadolazeća vozila, a povezan sa bilo kojim od navedenih Garminovih biciklističkih računala, korisniku daje vizualno i zvučno upozorenje o nadolazećim automobilima te jasno prikazuje njihovu udaljenost. Nije limitiran na jedan, već može prikazati i kolonu vozila.

Najnovije a tržištu su Vector 3 i 3S pedale za profesionalne vozače koje korisnicima daju detaljne podatke o njihovim performansama i snazi te Garminova aplikacija sama na temelju tih podataka daje savjete o optimalnim treninzima kao i vremenu potrebnom za odmor. 

Osim samih biciklističkih uređaja, tu je i novi fenix 5 Plus, Premium pametni fitness sat od Garmina koji uistinu može pratiti gotovo svaki zamislivi sport. Zahvaljujući vodootpornosti, opcijom za safirno staklo i Garmin Pay opcijom koja za sada još na žalost nije omogućena kod nas, ovaj uređaj je napravljen da traje dugo i zamjeni ostali hardver koji bi nosili na vaše treninge jer uključuje i glazbu kao i GPS praćenje.

Naravno, nakon prezentacije nam je Garmin ponudio vožnju električnim biciklima od Kendl sporta naoružanim predstavljenim Garminovim uređajima kako bi ih i sami isprobali. Dok je vožnja električnim biciklima pravi doživljaj, Garminove uređaje ipak preporučujemo malo ozbiljnijim sportašima koji se mogu i sami voziti.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Održan Garmin Connected Bike Demo Day u Zagrebu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.