Playstation 4 uskoro dobiva firmware 3.0

Playstation 4 uskoro dobiva firmware 3.0

Sony užurbano radi na trećoj verziji svog firmware-a. Ovo ažuriranje možda neće pružiti neke nove i revolucionarne detalje, ali će znatno olakšati i pojednostaviti neke stvari. 

Prošli firmware (izdan u listopadu prošle godine) pružao je neke nove stvari poput Share Play-a, playbacka glazbe i tema za popularne igraće konzole. Ova treća verzija (koja se još zove "Kenshin") donosi bolju cloud pohranu, društvene opcije te YouTube live streaming. Promjena se odnosi na Playstation Plus pretplatnike koji su svoje spremljene pozicije u igri (save) stavljali na cloud koji je iznosio svega 1 GB. Sony sa ovim ažuriranjem diže cloud pohranu na 10 GB. Neke igre kao što su Dragon Age: Inquisition imaju 300 MB save data, što je stvaralo velike probleme korisnicima. Uz to, firmware 3.0 pruža bolje alate za kontrolu cloud pohrane, te pitajući korisnika za koje igre bi htio automatski upload novih save-ova, prenosi ExtremeTech

Tu je i podrška za YouTube live streaming, ostavljajući i dalje potporu za streamanje na Ustreamu i Twitchu. Može se slati video na Twitter (oko 10-ak sekundi dug) a uvedena je i opcija "request to watch". Neke od društvenih opcija koje će biti predstavljene su "Favorite groups" (koja pruža lakši pristup najdražim prijateljima na Playstation Networku), "communities" (koja pomaže u spajanju novih ljudi). Za sada je još u zatvorenoj beta fazi, tako da nije poznat datum izlaska. Predviđa se da bi firmware mogao izaći za par mjeseci, ovisno o rezultatu beta testiranju.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Playstation 4 uskoro dobiva firmware 3.0 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.