Sony predstavlja petu generaciju Z linije pametnih telefona na IFA sajmu

Sony predstavlja petu generaciju Z linije pametnih telefona na IFA sajmu

Sony je na IFA 2015. sajmu u Berlinu predstavio tri vrhunska Z5 modela: Xperia Z5, Xperia Z5 Compact i Xperia Z5 Premium, kojima je osim standardne vodonepropusnosti, zajedničko to što rade na Qualcommovom Snapdragon 810 čipsetu s osmojezgrenim procesorom.

Također posjeduju senzor otiska prsta ugrađen u bočni gumb za uključivanje uređaja, te stražnju kameru s novim Exmor RS senzorom od 23 MP. Za kameru kažu da je "najbolja na tržištu pametnih telefona", te dolazi s brojnim poboljšanjima, u vidu bolje optičke stabilizacije, veće brzine autofokusa i 5 x optičkog Zooma.

Što se RAM memorije tiče, obični Z5 i Premium model dolaze s 3 GB, dok kompaktna inačica ima 2 GB. Sva tri uređaja posjeduju 32 GB interne memorije.

Dakako, glavne razlike između modela se razlikuju u zaslonima, pa dok Compact dolazi s 4.6-inčnim IPS ekranom 720p razlučivosti, osnovni Z5 model posjeduje 5,2-inčni IPS LCD 1080p razlučivosti, a Xperia Z5 Premium se može pohvaliti spomenutim LCD-om 4K razlučivosti. Što se tiče baterije, Xperia Z5 i Xperia Z5 Compact dolaze s 2.900 mAh baterijom i podrškom za brzo punjenje Quick Charge 2.0, dok je Xperia Z5 Premium opremljena baterijom od 3.430 mAh, što bi vam trebalo omogućiti 2 dana "normalnog" rada, no to ćemo dakako provjeriti kada budemo u prilici recenzirati uređaj.

Izvor: Vidi.hr

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Sony predstavlja petu generaciju Z linije pametnih telefona na IFA sajmu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.