Nextbit predstavlja Robin, prvi smartphone s cloud sustavom

Nextbit predstavlja Robin, prvi smartphone s cloud sustavom

Novi tim sastavljen od bivših Androidovih developera i radnika HTC-a napravili su novi smartphone imena Robin koji se bazira na cloud sustavu. Kompanija Nextbit je preko Kickstartera pokrenula kampanju kako bi financirala svoj projekt "Robin" smartphonea.

Robin je 5.2-inčni uređaj sa Snapdragonom 808 SoC, 32 GB pohrane, 3 GB RAM-a i 1080p ekranom, navodi ExtremeTech. Iako u hardverskom smislu ne izgleda ništa pretjerano novo i orginalno, Robin se orginalnošću ističe u softverskom svijetu. On je prvi smartphone koji umjesto standardnog OS-a, ima integrirani cloud OS.
Prema navodima na Kickstarteru Robin nadzire kako koristite aplikacije i radi back-up vaših aplikacija i slika na svoj vlastiti cloud servis. Kada mobitel bude pri kraju sa pohranom, uređaj će transferirati najmanje korištene aplikacije na cloud te ih izbrisati sa mobitela kako bi sačuvao više mjesta. Ako ga trebate opet, Robin će ga skinuti i prebaciti nešto drugo na cloud. Za korisnike koji ne koriste cloud ili vrlo malo, tu je i dalje 32 GB pohrane na uređaju, dok će i dalje imati 100GB cloud pohrane.
Neki od ostalih detalja su i podrška za USB Type-C, dual front zvučnici i 13 MP kamera. Robin će prema navodima, biti dostupan kasnije ove godine te će imati off-contract cijenu od 399 amričkih dolara, ali pod uvjetom da skupi ciljanih 500 tisuća dolara.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Nextbit predstavlja Robin, prvi smartphone s cloud sustavom - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.