AMD predstavio Radeon R9 Nano grafičku karticu

AMD predstavio Radeon R9 Nano grafičku karticu

AMD je danas predstavio Radeon R9 Nano, mini ITX grafičku karticu. Ova kartica prikazana je prvi put na sajmu elektronske zabave u Los Angelesu ove godine. AMD Radeon R9 Nano baziran je na grafičkom čipu kodnog naziva „Fiji“, i ona je treći „Fiji“- bazirani proizvod, zajedno sa R9 Fury i R9 Fury X grafičkim karticama.

Kartica podržava sve AMD-ove tehnologije (FreeSync, LiquidVR) te ima i podršku za 4K rezoluciju, AMD Eyefinity, CrossFire i virtualnu super rezoluciju. Dugačka je šest inča i ima podršku za DirectX 12. U prioćenju se navodi 30 posto veće performanse i 30 posto niža potrošnja u odnosu na prethodnu generaciju R9 290X kartica.

„Naša Radeon ponuda grafičkih kartica je zakoračila u novu eru PC igranja pružajući izuzetne performanse, nenadmašan GPU dizajn i revolucionarne tehnologije. Danas je revolucionaran moment za PC igranje, i mi smo ponosni da dodamo ovaj izuzetan proizvod u našu veoma zaokruženu liniju AMD Radeon R9 grafike.“ - rekao je Matt Skynner, korporativni potpredsjednik i generalni menadžer Grafičke Poslovne Jedinice u AMD-u. Predviđena cijena AMD Radeon R9 Nano grafičkih kartica je 649 američkih dolara i planirano je da bude dostupan u prodavnicama od rujna.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AMD predstavio Radeon R9 Nano grafičku karticu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.