Stigli novi metalni jaki Samsung Galaxy S21 Ultra, S21 + i S21 telefoni s naprednim kamerama, 5G-om i prvi put stylusom

Stigli novi metalni jaki Samsung Galaxy S21 Ultra, S21 + i S21 telefoni s naprednim kamerama, 5G-om i prvi put stylusom

Samsung je na virtualnom predstavljanju Samsung Galaxy Unpacked ove godine nešto ranije nego inače predstavio novu liniju flagship telefona. Kao što se i očekivalo, Samsung je predstavio tri nova uređaja. Samsung Galaxy S21, S21+ i S21 Ultra dolaze sa snažnim hardverom i fokusom na kamere, uz naravno premium izradu.

Samsung Galaxy S21+ i S21 dolaze s novim dizajnom i layoutom kamera. Novi metalni dizajn telefona i odustajanje od stakla prati četiri boje za S21 i tri boje za S21+. Manji klasični S21 ima debljinu od 7,9 milimetara i vrlo je lagan sa 171 gramom. S21+ je još tanji ali naravno veći.

S21plus body
Ekran je i dalje ponajbolji adut Galaxy linije, a ove godine Dynamic AMOLED ekran dolazi s varijabilnim refresh rateom između 48 i 120 Hz. Galaxy S21 dolazi s ekranom dijagonale 6,2 inča, a S21+ je zamjetno veći sa 6,7 inča. Ekrani imaju i zaštitu od plavog svjetla. Oba uređaja imaju rezoluciju od 24000x1090 piksela i certifikat za HD10+.
Sa stražnje strane nalaze se tri kamere. Tu je ultraširoka kamera od 12 MP (FOV 120°, F2.2, 1.4µm), širokokutna s također 12 MP i optičkom stabilizacijom (Dual Pixel AF, FOV 79°, OIS). Treća kamera ima 64 megapiksela i radi se o telefoto kameri s trostrukim zoomom i optičkom stabilizacijom.

S21 obicni body
Kamere mogu snimati u 8K rezoluciji i tu je feature single take što znači da iz videa možete izvaditi oštre 8K fotografije.
Telefoni dolaze s novim Exynos 2100 osmojezgrenim čipom za naše tržište koji je proizveden u 5nm proizvodnom procesu. Za Ameriku i Aziju Galaxy S serija ponovno ima najjači Qualcomm Snapdragon 888. 
Na prezentaciji je objašnjeno kako telefoni dolaze s dediciranim secure procesorom, za hardversku i softversku zaštitu te posebnu memoriju koji zajedno čine Samsung Knox Vault.
Oba telefona imaju 5G modeme, a predstavljeno je i partnerstvo s Xbox Game Pass s kojim ćete moći streamati igre na Galaxy S telefonu.
Galaxy S21 dolazi krajem mjeseca za 799 dolara, a S21+ za 999.
Apsolutno najjači predstavljeni model i zvijezda predstavljanja stigao je na kraju prezentacije. Samsung Galaxy S21 Ultra je 6,8 inčni model s visokom rezolucijom od 1440x3200 piksela.

Galaxy S21 Ultra I on je ovog puta napravljen od metala s mat površinom i posebnom novom crnom bojom, a osim ogromnog Dynamic AMOLED zaslona s prednje stranje, iza se nalaze čak četiri jake kamere. Glavna kamera ima 108 megapiksela i optičkom stabilizacijom (f/1.8, 26mm, 1/1.33", 0.8µm, PDAF, Laser AF). Uz to ima 10 megapiskelnu periskopsku telefoto kameru s čak 10x optičkim zoomom i drugu telefoto kameru od 10 megapiksela s 3x optičkim zoomom. Ultraširoka kamera ima 12 megapiksela i opciju za Super Steady video.

s21 ultra kamere
Kamere su natrpane tehnologijama, pa 108 MP kamera ima tehnologiju remosaic koja nadopunjava fotografije u dijelovima koji nisu idealno snimljeni. Tu je i posebna tehnologija za snimanje u uvjetima lošijeg osvjetljenja. AI snimke posebno se ističu u uvjetima vrlo mračnih uvjeta, što naravno jedva čekamo isprobati. Uza sve S21 Ultra dolazi i s velikom 5000 mAh baterijom.
Procesori su identični ostatku S21 serije. Samsung Galaxy S21 i S20 dolaze s 8 GB radne memorije dok, S21 Ultra ima verzije od 12 i 16 GB. Početna cijena Ultra modela bit će 1299 dolara.
One UI 3 je nova verzija nadogradnje sučelja. Tu su novi widgeti za zaključani ekrani, grupirane notifikacije, i lagano mijenjanje apliakacija za slušanje glazbe sa swipanjem. Dinamični zaključani ekran i AI podrška za slike su samo neka od poboljšanja.
Samsung Galaxy Buds Pro, nova generacija in-ear bežičnih slušalica prvi je proizvod predstavljen na Unpacked eventu. Slušalice dolaze s najnaprednijom tehnologijom aktivnog poništavanja buke, pa korisnici mogu mijenjati između isključenosti od svijeta i slušanja vanjskih zvukova kada želite. Slušalice detektiraju vaš glas i kada prepoznaju da razgovarate, smanjit će razinu glazbe. Dolaze sa 6,5 mm tweeter i 11 mm subwoofer smješteni na jednom čipu. Mogu detektirati kretanje glave i zajedno s Dolby Atmos tehnologijom prilagođavaju zvuk.

006 galaxybudspro phantom black case front open combination
Tri mikrofona za bolju kvalitetu razgovora, a ugrađena je i posebna zaštita od zvukova vjetra koji se također poništava. Galaxy Buds Pro imaju i pametno prebacivanje između uređaja, pa ako gledate nešto na tabletu kada vam zvoni telefon, slušalice će se lako i brzo prebaciti na telefon. Tu je i IPX7 certifikat što znači da su otporne na znoj. Dolaze u tri boje s cijenom od 199 dolara, a na tržištu će biti od 15. siječnja.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Stigli novi metalni jaki Samsung Galaxy S21 Ultra, S21 + i S21 telefoni s naprednim kamerama, 5G-om i prvi put stylusom - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.