Intel na CES 2021 predstavio nove Tiger Lake H procesore

Intel na CES 2021 predstavio nove Tiger Lake H procesore

Novi mobilni procesor donose doslovan niz poboljšanja, te predstavljaju primjetan napredak u performansama.

Tiger Lake H procesori predstavljeni su u tri varijante, te donose impresivne performanse. Podsjetimo se, H verzija mobilnih procesora ima viši TDP od 35 W pa se tako može naći na nešto većim laptopima koji ih mogu hladiti.

Najjači od procesora ima turbo na jednoj jezgri do 5 GHz (ako se sve zvijezde poslože sa Turbo Boost Max 3.0 tehnologijom), a prema Intelovim najavama neće probijati 35 W TDP za tu brzinu, čineći ga trenutno najbržim mobilnim procesorom. U usporedbi sa prošlom H generacijom, nova 11. ima oko 15% brži jednojezgreni rad.

 

intel 11 gen 3

Nije sve samo u radnom taktu. Prošla generacija imala je problema sa održavanjem te temperature radi pregrijavanja, pa su tako sada novi čipovi tiskani i na najnovijem proizvodnom procesu, takozvanom 10nm SuperFin koji se može nazvati i 10nm+. No, napredak je dovoljno značajan da je Intel odlučio ići sa novim nazivom.

Grafičke performanse podignute su za 2x s obzirom da novi grafički čip ima duplo više jezgri, te uz to koristi i novu Xe arhitekturu. No, to nisu jedini napredci. Sustav sada napokon podržava PCIe 4.0 standard, novi Thunderbolt 4 standard, te WiFi 6. Standardna podrška za RAM memorijom također je narasla na DDR4-3200 MHz.

 

intel 11 gen 2

Predstavljeni procesori su: Intel Core i5-11300H - od 4,0 do 4,4 GHz turbo ovisno o broju aktivnih jezgri te L2 međuspremnik od 8 MB.   

      Intel Core i7-11370H - od 4,3 do 4,8 GHz turbo ovisno o broju aktivnih jezgri

      Intel Core i7-11375H - od 4,3 do 5,0 GHz turbo ovisno o broju aktivnih jezgri i termalnom te energetskom kapacitetu laptopa. Međuspremnik ima 12 MB memorije.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Intel na CES 2021 predstavio nove Tiger Lake H procesore - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.