Garmin u tri serije satova dodaje solarno punjenje

Garmin u tri serije satova dodaje solarno punjenje

Garmin je proširio svoju ponudu solarnih satova iza Fenix 6S, Instict i Tactix Delta satove predstavio solarno punjenje kojime se produljuje vrijeme trajanja baterije.

Kako su pametni satovi među najpopularnijim gadgetima, Garmin je odlučio dodatno poraditi na njihovoj boljci, kratkom trajanju baterije. U mala kućišta satova fizički ne stanu velike baterije, pa se proizvođači bore raznim softverskim rješenjima za produljivnaje trajanja na jednom punjenju.
Solarne panele dobili su Fenix 6S i Fenix 6S Pro, a nove ćete modele prepoznati po tome što su uz svoje standardno ime dobili dodatak Solar. Fenix S6 sa solarnim dodatkom trebao bi na devet dana trajanja baterije dodati još dan i pol ako se dovoljno krećete po suncu. Jači model Fenix 6 Pro Solar dodat će dva dana na svoju solidnu autonomiju od 14 dana. Uz dodatak solarnih panela za nadopunjavanje, satovi su dobili nove modove rada: za surfanje, brdski biciklizam i unutarnje penjanje po stijenama. Uz to je predstavljen i novi Acclimation widget koji prati visiu i uspoređuje s puslnim oksimetrom. Ideja je pratiti disanje na višim visinama.

garmin instinct solar
Solarne panele dobili su i Instinct satovi i to: Instinct solar, instinct Solar Surf i Instinct Solar Tactical. Za korisnike koji provode većinu vremena vani u smartwatch modu rada, Insticnt bi trebao trajati do 50 dana, a ako se uključi mod uštede baterije zajedno sa solarnim panelima, trajanje baterije može biti gotovo neograničeno.
Posljednji model koji je dobio nadogradnju je Tactix Delta Solar, sat koji zadovoljava vojne certifikate i namijenjen je aktivnim vojnim osobama i srodnim zanimanjima. Zbog specifičnih zahtjeva ovog zanimanja, sat u smartwatch modu traje 21 dan, a uz panele se očekuje do 24 dana.
Cijena osnovnog modela Instict Solar sata kreće od 400 dolara, dok će Fenix S6 Solar biti oko 850. Tactix ide preko 1100 dolara sa solarnim panelima.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Garmin u tri serije satova dodaje solarno punjenje - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.