Nova Vlogging kamera od Sonyja - ZV1!

Nova Vlogging kamera od Sonyja - ZV1!

Sony je najavio novu džepnu vlog kameru ZV-1. Dizajniran je kako bi zadovoljio zahtjeve današnjeg brzog snimanja sadržaja, korištenjem jednostavnih postavki i automatizacijom. Na umu se imalo i vodilo računa o jednostavnosti i za nove korisnike.

ZV-1 sadrži 1.0 Exmor RS® CMOS senzor slike s DRAM čipom i 24-70 mm F1.8-2.8 ZEISS® Vario-Sonnar T* objektivom velikog otvora koji stvara prekrasan pozadinski bokeh (pozadinsko zamućenje), omogućavajući izdvajanje subjekta od pozadine.

 

ZV1 2

Objektiv je i jedan od glavnih razloga zašto je lansirana ova kamera. Naime, njihova kompaktna ponuda koja se sastoji od RX100 fotoaparata, u zadnjim modelima ima 24 - 200 mm leće, no zato je minimalni otvor blende f/2,8 što ne daje željeni bokeh efekt. 

"Novi" ZV-1 tako je samo malo redizajnirani RX100 Mark V, koji je imao isti senzor i isti procesor, te ima jednake mogućnosti snimanja. Olakšan je jer se koristi više plastike nego metala, no zato su mu dodane mogućnosti zbog kojih se Sony toliko uzdigao na fotoaparatima u zadnje vrijeme.

 

ZV1 3

Koristi se njihov vrhunski softver za autofokus koji prati oko subjekta bez ikakvih problema i uvijek nudi optimalnu oštrinu, bilo slika ili videa. Sada je dodan i "Product Showcase" način rada gdje će se slika brzo fokusirati na predmet koji stavite ispred sebe, bez potrebe da svoje lice zaklanjate rukom kao prije. 

 

ZV1 1

Najbolja vijest sa hardverske strane je što se Sony napokon odmaknuo od njihovih preklopnih zaslona koji su se samo mogli podignuti iznad kamere. Zaslon na ZV1 modelu povezan je sa kućištem samo na jednom uglu te se može okretati i zakretati sa daleko većom slobodom što je dugo bio nedostatak Sonyjevih kamera.

 

ZV1 4

Fotoaparat naravno može snimati i u 4K rezolucijin, no tada je njegovo zagrijavanje vrlo brzo. Softverski je limitiran na 5 minuta 4K snimanja u jednom segmentu. Ima i Slow-motion snimanje do 1000 fps-a kako biste snimili popularne skokove u visokoj kvaliteti.

Naravno, uz sve to, lagano je i streamati uživo preko MicroUSB kabla spojenog na računalo. Ono što su u Sonyju još na kameri istaknuli svakako je velik gumb za automatsko otvaranje blende na f/1,8 čime se brzo dobiva atraktivan i svaran Bokeh efekt.

 

ZV1 5

Svi znamo da na dnevnom suncu takav način rada ne bi jednostavno mogao proći, a kamera sve automatski rješava uključivanjem integriranog ND filtera, ovisno o jačini vanjskog svijetla. Također je kamera dovoljno pametna da uvijek mjeri svjetlinu na temelju vašeg lica kako bi uvijek bilo idealne svjetline.

 

ZV1 6

Ova kamera iznimno je namijenjena za snimanje i vlogganje, te će se kod nas, to jest u Europi naći u lipnju 2020. godine, po cijeni od oko 800 eura.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Nova Vlogging kamera od Sonyja - ZV1! - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.