Huawei Mate Xs stiže s 5G modemom, boljim načinom savijanja, ali i bez Google aplikacija

Huawei Mate Xs stiže s 5G modemom, boljim načinom savijanja, ali i bez Google aplikacija

Iako je MWC u Barecloni otkazan, neki brendovi ipak su održali planirana predstavljanja, a među njima je i Huawei koji je medijima predstavio novi Mate Xs pametni savitljivi telefon.

Podsjetimo, na prošlogodišnjem MWC-u, Huawei je među prvim proizvođačima predstavio savitljivi telefon koji se ipak nije komercijalno realizirao. Poboljšana verzija ove godine stiže s 5G modemom, a pravi napredak napravljen je na mehanizmu savijanja koji dolazi s više poboljšanih šarki. Sa strane stakla, Huawei je stavio četiri sloja poliamida za bolju zaštitu ekrana.
Telefon stiže s velikim 8 inčnim OLED ekranom rezolucije 2480x2200 pikesla kada je rasklopljen. Sklopljen s prednje strane ima 6,6'' ekran omjera stranica 19,5:9 i visoki 25:9 ekran sa zadnje stranice.

Huawei Mate Xs 2
Što se tiče hardvera, pokreće ga HiSilicon Kirin 990 čipset, isti kao na Mate 30 Pro modelu. U pomoć snažnom procesoru priskače 8 GB radne memorije i telefon dolazi s 512 GB internog prostora.
Sustav kamera je ista kao na prošlogodišnjem modelu. Glavna kamera ima 40 MP i f/1.8. Tu je još 8 MP, f/2.4 (telephoto), 16 MP, f/2.2 (ultraširoka) i 3D TOF. Telefon ima bateriju od 4500 mAh i brzo punjenje s punjačem od 55W. Ono što će biti glavni problem je nedostatak podrške za Google aplikacije, kao i aplikacija trećih strana koje se nalaze na Play trgovini.
Visoka cijena bi uz manjak Google servisa poput Google Mapsa mogla biti značajna prepreka. Telefon će stizati s cijenom od oko 2500 eura.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Huawei Mate Xs stiže s 5G modemom, boljim načinom savijanja, ali i bez Google aplikacija - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.