Stižu Windows 10X za uređaje s dva ekrana i Microsoftov telefon, ali na Androidu

Stižu Windows 10X za uređaje s dva ekrana i Microsoftov telefon, ali na Androidu

Godišnji Microsoftov prvenstveno hardverski event otkrio je niz Surface uređaja, tableta, ali i dva vrlo zanimljiva noviteta u vidu Windows 10X operativnog sustava za uređaje za dva ekrana i povratka u svijet mobilne telefonije sa Surface Duo Android preklopnim telefonom.



Nova fora u svijetu prijenosnih računala su uređaji s dva ekrana, a jedan takav Surface Neo predstavio je i Microsoft. Radi se o tabletu s dva 9 inčna ekrana koji se spajaju u 13 inčni uređaj za bolji multitasking. Tu je i bežiščna tipkovnica koja uređaj pretvara u tablet po potrebi. Prvi je to uređaj koji će koristiti Intelove Lakefield procesore, a na tržištu se očekuje sljedeće godine.

Surface Neo

Za Surface Neo i ostale uređaje s dva ekrana Microsoft je najavio Windows 10X, jedinu pravu softversku najavu na cijelom eventu. Kao i Neo, na tržište stiže krajem 2020.godine. Windows 10X pametnije će koristiti sistemske resurse i biti će prilagođeni raspodijeli aplikacija na dva ekrana. Ideja je puna funkcionalnost Windowsa s manjom potrošnjom baterije. Očekuje se start meni prilagođen dodirnim ekranima koji bi se uz to trebao micati kroz ekran. Uz Surface Neo, očekuju se uređaji iz Lenova, Asusa i Della koji će imati dva ekrana u vrijeme lansiranja.

Surface Duo povratak je Microsofta u mobilnu arenu, no ovog puta s Googleovim operativnim sustavom. Duo će Android pokazivati na dva 5,6'' ekrana koji nude ukupno 8,3'' kad se spoje za multitasking. Može se preklopiti i za 360 stupnjeva, a CPU koji će ga pokretati je Snapdragon 855.

Surface DUO

Microsoft se priklonio još jednom trendu, a to su bežične in-ear slušalice. Surface Earbuds debeljuškaste su slušalice koje na sebi imaju dodirne kontrole s nativnom podrškom za Spotify kao i za neke opcije Office 365. Ideja je da slušalice automatski zapisuju tekst za PowerPoint prezentaciju. Cijena za bežične slušalice koje se pune standardno u kutiji i koje stižu za ovu blagdansku sezonu je 249 dolara.

Predstavljen je i Surface 3 laptop kod kojeg je najveća novost prelazak na AMD procesore kod 15'' modela, dok će 13,5'' i dalje stizati s Intel, ovog puta Ice Lake Core procesorima. Surface 3 stizat će s USB-C i USB-A sučeljima, brzim punjenjem i mikrofonima za bolje prepoznavanje za upravljanje glasom. Cijena za manji Surface bit će 999 dolara, dok će veći stizati za 1199. Uz treću generaciju Surface laptopa, predstavljen je i Surface Pro 7 tablet pogonjen desetom generacijom Intelovih procesora, ali i manjom baterijom. Cijena za Pro 7 će biti 749 dolara.

Microsoft Surface Laptop 3 AMD Ryzen Mobile 3

Nakon Samsunga, Microsoft je predstavio Surface Pro X koji ima ARM procesor, Snapdragonov SQ1. Vrlo lagan i tanak Pro X uređaj dolazi s LTE podrškom, Slim Pen stylus olovkom koja se puni u pokrovu za tablet koji uključuje i tipkovnicu.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Stižu Windows 10X za uređaje s dva ekrana i Microsoftov telefon, ali na Androidu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.