Nvidia RTX 2060 službeno predstavljena

Nvidia RTX 2060 službeno predstavljena

RTX 2060 može se smatrati mainstream ponudom grafičke kartice serije 2000 od Nvidije.

Nvidia je predstavila novu grafičku karticu, RTX 2060, namijenjenu za srednji cjenovni segment kako bi bila što pristupačnija, a opet ponudila pristojne performanse. Naravno, sve vrijednosti dolaze od Nvidije te za prave recenzije treba ipak malo pričekati.

RTX 2060 imati će sve mogućnosti jačih modela, činjenica koja je u nekoliko navrata dovedena u pitanje jer se smatralo kako će Nvidia zadržati Raytracing samo za skuplje modele. No, i mainstream ponuda dolazi sa Raytracing, kao i AI jezgrama kako bi ubrzali i poboljšali konačne performanse kartice. 

Kartica će imati 1920 CUDA jezgri, 240 Tensor jezgri za AI te 30 RT jezgri za napredne grafičke funkcije vezane uz Ray Tracing. Teško je reći što nas očekuje kod brzine samog čipa radi dinamičke prirode Nvidijinog ubrzavanja, no Boost vrijednost postavljena je na 1680 MHz. 

6 GB GDDR6 memorije osigurava veće brzine prijenosa od bilo kojie kartice iz GTX 1000 serije, a izlazi su standardni 1x HDMI, 3x DP te naravno USB C za nove generacije VR uređaja.

Kada pričamo o performansama,  spominju se brzine jednake onima, ili blizu, GTX 1070Ti modelu prošle generacije što je solidan uspon u performansama, pogotovo kada uračunamo i nove tehnologije. 

Cijena je naravno ključni faktor te se u ovom slučaju kreće sa 349 dolara za preporučenu prodajnu cijenu, naravno na zapadnom tržištu. Kod nas se ipak može očekivati nešto viša cijena, barem u početku.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Nvidia RTX 2060 službeno predstavljena - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.