3DMark uskoro izbacuje novi test za Raytracing tehnologiju grafičkih kartica

3DMark uskoro izbacuje novi test za Raytracing tehnologiju grafičkih kartica

Iako je Raytracing tek u povojima, precizno izmjeriti performanse je nešto što korisnici s nestrpljenjem iščekuju.

Raytracing je u renderiranju scena u stvarnom vremenu i dalje u povojima, no Nvidija je sa svojim najnovijim karticama započela i tu diskusiju. U potrazi za što većom realnošću u igrama sa grafičke strane, Raytracing nudi logične benefite, no uz veliku cijenu performansi, čak i kada se koristi poseban čip za obradu tih podataka.

Naravno, kvantifikacija tih podataka ključna je za odluku pri kupnji, a sintetički benchmarci jedni su od najboljih rješenja za prvu implementaciju s obzirom na kontrolirane uvjete u kojima se testovi provode. Prvi test dolazi nam u 3DMark paketu pod nazivom Port Royal, no moći će se koristiti samo uz kupnju jednog od paketa, to jest ne dolazi u besplatnom izdanju.

Test službeno izlazi 8.1.2019. godine, no neki su imali priliku malo ranije ga isprobati, a radi se naravno o overclockerima. Cilj je bio natjerati nove Nvidijine kartice do krajnjih granica kako bi se vidjeli dobiveni rezultati. Najbolji overclock dobio je 11069 bodova na testu uz prosječno 51.25 FPS-a. Kartica na kojoj je rezultat postignut je GALAXova GTX 2080Ti, a radni takt joj je bio 2.640 MHz.

Rezultate normalnijih kartica vidjeti ćemo jednom kada test bude dostupan.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

3DMark uskoro izbacuje novi test za Raytracing tehnologiju grafičkih kartica - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.