Šuška se o Nano verziji Vega kartice

Šuška se o Nano verziji Vega kartice

Prošlo je već dosta vrmeena od predstavljanja Vega grafičkih kartica i dok se prodaju brže nego ih AMD može proizvesti, nisu ispale predjerano uspješno u odnosu na konkurenciju što se samoh grafičkih mogućnosti tiče.

Izlaskom Vega kartice puno se pisalo o DirectX 12 i kako ga Vega podržava, te asinkronom obavljanju zadataka koje će revolucionarizirati način na koji se igre grafički rade i performanse koje možemo očekivati. No, na žalost, jednom kada je Vega došla u ruke korisnika, gaming nije bio previše impresivan, pogotovo za cijenu po kojoj se tražila grafička. No, tamo gdje su gameri zakazali, mineri su pokupili tempo te su Vega kartice na kraju u potpunosti rasprodane. 

Prošla geberacija AMDovih Fury kartica izašla je i sa Nano verzijom koja je ispala popriličan hit kod fanova zahvaljujući malim dimenzijama, no prihvatljivim performansama. Zahvaljujući kopačima kriptovaluta znamo da za malo manje performanse je moguće poprilično smanjiti voltažu grafičkog procesora te čini novu Nano verziju mogućom.

I kada je Vega predstavljena Cris Hook iz AMDa je novinarima pokazao verziju Vege u Nano izdanju, no od tada se više o njoj nije pričalo. Novi tračak nade daje nam Sapphire, točnije njihova Vega 56 Pulse verzija. Naime, koristi sada već tradicionalan veliki hladnjak, no PCB na kojem je grafički čip je malih dimenzija poput Nano verzije. U teoriji bilo bi potrebno samo malo usporiti čip, zauzdati potrošnju te lupiti puno manji hladnjak i to je to, no za sada nema takvog rješenja. 

SAPPHIRE PULSE RX Vega 56

Nadamo se da će se Vega Nano uskoro pojaviti na tržištu kako bi neki mini build mogao biti složen s AMD komponentama.

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Šuška se o Nano verziji Vega kartice - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.