Intel lansirao novu liniju Xeon-D 2100 prcesora

Intel lansirao novu liniju Xeon-D 2100 prcesora

Xeon-D serija procesora specifična je po nižoj potrošnji i rješenjima koja su dizajnirana da zauzimaju manje prostora

 

Bazirani na 14nm Skylake arhitekturi, ovi procesori podržavaju moderne setove instrukcija poput TXT, AVX-512, TSX te VT-X i VT-d virtualizaciju, kao i RAS mogućnosti. Kako bi se smanjile dimenzije, logika čipseta je premještena na sam procesor, te je i PCH integriran, čineći ovaj sustav SoC-om. 

Podržani su procesori do 18 jezgri sa 36 threada te 512 GB DDR4 RAM memorije brzine do 2666 MHz (s ECC mogućnostima). Procesor podržava do 32 PCIe 3.0 linije, dok platforma podržava još 14 SATA III konekcija i četiri USB 3.0 porta. 

 

Intel Xeon D detalji 2

Riječ je o 14 procesora podijeljenih u tri skupine, ovisno o tržištu kojem su namijenjeni.

Prva skupina od tri komada predviđeni su za Edge Server i Cloud integraciju, a imaju osam, dvanaest i osamnaest jezgri s podržanim hyperthreadingom. Imaju različite brzine jezgri koje ne dostižu velike vrijednosti, no te mogućnosti nisu ni potrebne u Cloud aplikacijama. 

Druga skupina sadrži šest različitih procesora te je namijenjena za Network Edge i Storage implementaciju. U ponudi su procesori sa 4, 8, 12, 14 i 16 jezgri, te svi podržavaju Intelov Integrated Ethernet s brzinama od 2.2 do 2.8 GHz.

Treća skupina namijenjena je specifičnim zadacima te ima omogućen Intel QuickAssist sa brzinama od 100 Gb/s, jedinstvenom za ovu skupinu. Procesori imaju 8, 12, 14 i 16 jezgri s turbom do 2,5 GHz, ovisno o procesoru.

 

Intel Xeon D detalji 1

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Intel lansirao novu liniju Xeon-D 2100 prcesora - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.