1070Ti punom parom - 25 verzija na dan izlaska

1070Ti punom parom - 25 verzija na dan izlaska

Hardver u zadnje vrijeme ima velikih problema s izlascima na tržište u dovoljnim količinama, no Nvidija se ne želi pridružiti tom trendu

U zadnje vrijeme svjedoci smo užurbanog razvijanja hardvera za sve gladnijom publikom novih dizajna te kompanije pod pritiskom relevantnosti donose riskantne odluke kako bi ostali na tržištu. AMDova VEGA linija grafičkih kartica imala je manje nego optimalan start. AMD je kašnjenje na tržište opravdala čekanjem da se skupi dovoljan broj primjeraka za saturaciju tržišta, no nabaviljivih komada koje se moglo kupiti na dan izlaska bilo je poražavajuće malo te se zbog toga cijena digla daleko iznad isplativosti.  Mjesec dana kasnije, Intel je izbacio svoju Coffee Lake liniju procesora, no njihov broj je toliko malen da ga ze tehnički zove "paper launch" jer je dobavljiv praktički samo na papiru. Njanoviji član benda je Apple sa svojim iPhone X modelom kojih će biti toliko malo da je Apple odlučio smanjiti svoje kriterije točnosti nekim dobavljačima kako bi mogli uopće proizvesti još koji model prije blagdana. Početan broj iPhonea procjenjuje se na oko 3 milijuna što je kap u moru Appleovog tržišta.

asus graf

S druge strane imamo Nvidiju. Istina, nisu tehnički proizveli ništa novo, samo su oslabili već postojeći dizajn te ga smjestli između postojećih GTX 1070 i GTX 1080 kako bi osigurali da i jednom kada AMD Vega 56 padne na planiranu cijenu, ima već spremnu kinkurenciju u obliku GTX 1070Ti. Planirani izlaz kartice na tržište je 2.11. te ne pričamo samo o referentnim modelima nego čak 25 modela Nvidijinih partnera kojima će se pokriti cijelo tržište. 

Tako se od ASUSa očekuju tri modela (Turbo, ROG Strix Gaming, ROG Strix Gaming Advanced), EVGA dolazi s četiri modela (FTW2 Gaming ICX, Gaming, Gaming ICX te SC Black Edition GAMING ACX 3.0). Gigabyte će nuditi dva mdoela (Aorus i Gaming) dok od Inno3D dolaze čak četiri modela (s blower hladnjakom, x2, iChill x3 i iChill x4). MSI u ponudi ima čat pet verzija (Aero, Armor, Duke, Gaming i Titanium). Palit i PNY dolaze s po dva primjerka (DualFan i JetStream) te (1070 Ti 8GB i 1070 Ti 8GB V2). Na kraju, ali ne i manje važan dolazi nam Zotac sa svoje tri ponude (AMP! Edition i AMP! Extreme. Najpopularniji je naravno 1070 Ti 8GB Mini, jedini tih dimenzija na do sada poznatoj listi).

galax graf

I dok će različiti proizvođači dodati nešto svoje na svaku karticu, što se najbolje vidi po hladnjacima, svi će koristiti GP104/300 grafički procesor, imati 2432 jezgre te 8GB GDDR5 DRAM memorije širine 256b koja će raditi na 8008 MHz.

 Cijene je trenutno teško predvidjeti zbog trenutnog stanja tržišta i kriptovaluta, no na temelju cijena GTX 1070 i GTX 1080, mogla bi se vrtjeti oko 4.000 i 5.000 kuna.

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

1070Ti punom parom - 25 verzija na dan izlaska - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.