Nevjerojatne mogućnosti Sonyjevih kamera u XZ1 liniji mobitela - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Nevjerojatne mogućnosti Sonyjevih kamera u XZ1 liniji mobitela

Nevjerojatne mogućnosti Sonyjevih kamera u XZ1 liniji mobitela

Od kada je iPhone X najavljen često se moglo čuti o novim mogućnostima kamere poput snimanja usporenog kretanja na način da kamera snimi 1000 slika videa u sekundi i onda ga razvuče na standardnu brzinu, dobivajući efekt usporenog kretanja.

iPhone X najavljuje super slow motion od 1000 fps, no Sony ga već neko vrijeme ima implementiranog u većem broju svojih mobitela.
Za bilo koga tko je držao neki od Sonyjevih nedavnih mobitela zna da ta opcija nije ništa novo te smo odlučili testirati mogućnosti Xperijine kamere. Naravno, ove mogućnosti ne dolaze bez svojih mana te ćemo ih objasniti prije samog videa.

Nova Sonyjeva kamera omogućuje i skeniranje 3D objekata koji se onda mogu staviti u 3D virtualni svijet ili 3D printati bez većih problema, ali za dobar 3D sken potrebno je strpljenje kao i vježbanje dok se ne dobiju zadovoljavajući rezultati.

Glavni nedostatak brzini snimanja je pohrana videa koji ispada jako veliki s tolikim brojem slika u sekundi te ga nije moguće adekvatnom brzinom spremati u memoriju. Zato konkurentski mobiteli kao maksimum usporenog snimanja imaju 240 fpsa. Sony, već iskusan u proizvodnji kamera, na svoj novi senzor stavlja DRAM memoriju koja može velikom brzinom spremati video te ga onda slati u sporiju memoriju samog uređaja. DRAM je kapaciteta 1 GB te može usporiti manji dio sekunde stvarnog događaja i razvući ga na nevjerojatnih 5 sekundi videa.


Kratak put na Medvednicu preko vikenda dao nam je priliku da provjerimo koliko je Super Slow Motion u mogućnosti zabilježiti uistinu odlične trenutke. Ostali smo impresionirani te se nadamo daljnjem razvoju ovakvih tehnologija koje omogućuju bilježenje uistinu jedinstvenih kadrova.

 


Video sadržaj

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Nevjerojatne mogućnosti Sonyjevih kamera u XZ1 liniji mobitela - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.