Lansiran novi Samsung Galaxy Note 8

Lansiran novi Samsung Galaxy Note 8

Nakon neuspjelog Note 7, Samsung novom inačicom želi vratiti fanove Note brenda.

Galaxy Note 8 izgledom je sličan svome prethodniku te zadržava iste materijale, no ekran je poboljšan sa Infinity Display panelom poput onih u S8/S8+ verzijama sa QHD (2960x1440 piksela) rezolucijom te podržava HDR prikaz. Čitač otisaka prstiju je zbog toga sada poput S8 verzije na poleđini mobitela gdje nas čeka još jedna novost.

Galaxy Note8 S Pen Drawing and Writing

Naime, Note 8 je prvi Samsungov mobitel koji dolazi s dvije kamere, postavljene poput onih na iPhoneu 7 Plus. Obje su rezolucije 12 megapiksela te ona obična dolazi s otvorom blende od f/1.7 dok kamera s telefoto lećama ima otvor blende od f/2.5 što znači da će imati lošije performanse u tamnijim scenama, no udaljeni objekti će biti oštriji. Bitna napomena je i da su obje kamere optički stabilizirane kako bi svaka snimka ili fotografija bile što jasnije. Nova mogućnost ovih kamera je i Live Focus koji više manje radi isto što i iPhoneov Portrait Mode samo s više opcija.

Galaxy Note 8 dual camera features 2 1

Iznutra Note 8 nažalost nema novi Snapdragon 836 o kojem se pričalo nego ostaje 835 poput onoga u S8/S8+ verzijama. Mobiteli izvan SADa imati će Samsungov Exynos 8895 kao i prije. RAM memorija se penje na 6GB te su opcije interne memorije 64, 128 i 256GB s mogućnošću proširivanja putem MicroSD kartice. Kapacitet baterije je nešto manji od Note 7 verzije sa 3300mAh.

gsmarena 028 Kopiraj

Od ostalih detalja, Note 8 je vodootporan s IP68 standardom, no to ga ne čini vodonepropusnim te kupanje s njim nije preporučljivo. Tu je i stylus, tj. S-Pen koji je neizbježan dodatak Note liniji. Na njemu je već instaliran Android Nougat 7.1.1 te dolazi sa svima omiljenim Bixby asistentom. U Hrvatskoj se očekuje sredinom rujna u crnoj i zlatnoj boji te cijenom od oko 7.699 kuna. Prednaruđbe primaju T mobile, Tele2 i Vip kao i maloprodajni partneri eKupi, Elipso, Santa Domenica i Smartson.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Lansiran novi Samsung Galaxy Note 8 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.