Intel priprema Skylake-X kao svoju novu high-end desktop platformu

Intel priprema Skylake-X kao svoju novu high-end desktop platformu

Intelova nova high-end desktop (HEDT) platforma naslijediti će aktualni Broadwell-E LGA2011v3, a u pitanju je X-Series Basin Falls platforma.

Kako web stranica BenchLife.info javlja, platforma se sastoji od "kylake-X i Kaby Lake-X procesora, dok će čipset biti baziran na Intelovoj nadolazećoj 200-Series platformi. Također, baš kako je tvrtka promijenila sockete za prethodne tri HEDT platforme (LGA1366 za Nehalem i Westmere/Gulftown, LGA2011 za Sandy Bridge-E i Ivy Bridge-E, te LGA2011v3 za Haswell-E i Broadwell-E), isto će učiniti i u ovom slučaju, s novim socketom, LGA2066.

Kao i u slučaju svojih prethodnika, Skylake-X i Kaby Lake-X će biti višejezgreni procesori bez integrirane grafike, te s dvostrukom memorijskom sabirnicom. Skylake-X stiže u šesterojezgrenim, osmerojezgrenim i deseterojezgrenim varijantama, dok će Kaby Lake-X biti raspoloživ samo u četverojezgrenoj varijanti.

Očekuje se da će Intel Core i7 Skylake-X procesore izbaciti u trećem kvartalu 2017. godine (između srpnja i kolovoza 2017.)

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Intel priprema Skylake-X kao svoju novu high-end desktop platformu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.