Playstation NEO dobio službeno ime konzole, PS4 Pro, cijena će biti 399 dolara - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Playstation NEO dobio službeno ime konzole, PS4 Pro, cijena će biti 399 dolara

Playstation NEO dobio službeno ime konzole, PS4 Pro, cijena će biti 399 dolara

Sony je službeno predstavio najnoviju igraću konzolu koja je imala kodno ime Neo, nazvavši je PlayStation 4 Pro.

Sredinom ožujka tijekom GDC eventa procurilo je da Sony radi na novoj verziji Playstationa 4, a u travnju su se pojavile i prve glasine da ima kodno ime NEO, pokazujući čak i specifikacije.

Nakon dugo vremena, konačno je i sam Sony potvrdio kako će se nova konzola službeno zvati PlayStation 4 Pro (neki od ideja u glasinama bilo je i da bi se mogao zvati PS4K). Najavljeno je kako će izaći 10. studenog, po cijeni od 399 dolara (oko 2.697 kn). Moguće je već izvršiti i predbilježbu na njihovoj službenoj stranici.

Potvrđeno je kako će imati podršku za 4K rezoluciju (bez podrške za 4K Blu-ray) i HDR, što je slično i konkurentski najavljenoj konzoli Xbox One S. Sonyev CEO, Andrew House, izjavio je kako će HDR podrška za PS4 doći u sljedećem firmwareu koji bi trebao doći sljedeći tjedan. Što se tiče hardvera, sadrži GPU na AMD-ovoj Polaris arhitekturi, sposobnim za 4,20 TFLOPS-a. GPU će sadržavati 36 Compute Unitsa (jedinica za računanje) na višoj frekvenciji od 911 MHz, dok je original imao 18 CU-a na 800 MHz. Kompanija je povećala takt procesora AMD "Jaguara" s osam jezgri u odnosu na prošlu verziju konzole, radeći tako na frekvenciji od 2,1 GHz (naspram 1,6 GHz). Koristi se ista GDDR5 memorija od 8 GB, no s većim bandwidthom (218 GB/s naspram 176). Disk za pohranu je i dalje klasični hard disk, ovaj put od 1 TB.

Andrew House je pokazao i nekolicinu igara kojim je prikazao sposobnosti nove konzole, među kojima su For Honor, Spider-Man i Deus Ex: Mankind Divided. Izjavio je kako će se moći zaigrati i naslovi poput Call of Duty: Infinite Warfare, Modern Warfare: Remastered, Battlefield 1, FIFA 17 i Mass Effect: Andromeda. Nadodao je još i kako će budući naslovi, bez obzira na format, raditi i na osnovnom PS4 modelu i novom PS4 Pro.

Zahvaljujući 4K rezoluciji korisnici će moći imati pristup 4K sadržaju na Netflixu i YouTubeu, koji će imati aplikacije na novoj konzoli. Jedna od velikih prednosti tiče se i njihovog PSVR-a, koji će pružiti developerima veći frame rate i bolje teksture za VR igre na novoj konzoli. Jedna od igara koje su prikazane bila je Farpoint.

Sony je najavio i PS4 Slim, manju i lakšu verziju osnove PS4 konzole. Hardver ostaje kompletno isti kao i na PS4. Koštat će 299 eura (oko 2.021 kn), a trebao bi biti dostupan od 15. rujna 2016.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Playstation NEO dobio službeno ime konzole, PS4 Pro, cijena će biti 399 dolara - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.