Palit izdao GTX 1070 karticu u GameRock i JetStream seriji

Palit izdao GTX 1070 karticu u GameRock i JetStream seriji

Novu Nvidijinu kartica s oznakom GTX 1070 u vrlo kratkom roku najavljuju mnoge kompanije, među kojima je i Palit.

Kompanija Palit kod nas je najpoznatija po svojim grafičkim karticama, koje stoje uz bok i mnogim poznatijim kompanijama poput MSI-a, Gigabytea ili Asusa. GeForce GTX 1070 kartica je malo slabiji nasljednik GTX 1080 kartice, dolazeći na novoj Nvidijinoj Pascal arhitekturi.

Potpuno nova gaming serija od Palita pod imenom "GameRock" namijenjena je entuzijastičnim gamerima koji žele dobiti maksimum svog gaming iskustva. Osim pružanja što bolje termalne solucije i kvalitete, kompanija je nadodala i opciju RGB LED osvjetljenja. Sama boja se može mijenjati u skladu s temperaturom kartice. Za još bolju zaštitu kartice ugrađen je i stilizirani backplate. Ugrađena Dual BIOS opcija brine se za zaštitu u slučaju da dođe do pogreške u jednom od BIOS-a. Njihova tehnologija od nula decibela omogućava tišinu rada kartice u općenitim uvjetima rada.

Palit GeForce GTX 1070 GameRock
Novi dizajn hladnjaka s bakrenom bazom daje i do 22 posto bolje hlađenje, u odnosu na prethodni dizajn. Bracket kartice ima oblik saća, što povećava protok zraka do 15 posto. Posjeduje dva ventilatora i TurboFan oštrice, inspirirane snagom motora zrakoplova.

Osim dvije kartice u GameRock seriji (Palit GeForce GTX 1070 GameRock Premium Edition i obični GameRock), još dvije kartice se nalaze u njihovoj JetStream seriji koja cilja na overclockere. Dvije kartice imaju puno ime Palit GeForce GTX 1070 Super JetStream i Palit GeForce GTX 1070 JetStream. Ova serija ima isto podršku za RGB osvjetljenje, 8-phase PWM, tehnologiju tihog rada, backplate i dva ventilatora.

Palit GeForce GTX 1070 JetStream 2

Oba dvije kartice imaju 1920 CUDA jezgri i 8 GB GDDR5 memorije na 256-bitnom sučelju. Također, dijele iste značajke poput jednog HDMI 2.0b i tri DP 1.4 porta. Njegova snaga se navodi od 170 W, dok je minimalno preporučeno napajanje od 500 W. Imaju i jedan dodatni 8-pinski power konektor. Podržavaju mnoge Nvidijine tehnologije poput G-Synca, Ansela, Vulkana, VR Ready itd.

Palit GeForce GTX 1070 JetStream 3

GameRock Premium Edition ima bazni takt od 1670 MHz, s boostom do 1873 MHz. Frekvencija memorije je 4250 MHz (efektivna od 8500 MHz). JetStream ima nešto manje, dolazeći tako na 1632 MHz, s turbo boostom do 1835 MHz. Memorija ima takt od 4000 MHz (efektivna od 8000 MHz).

Palit GeForce GTX 1070 JetStream 4

Trenutno nema nikakvih informacija o njegovoj dostupnosti ili točnoj cijeni. Za očekivati je da će cijena biti u rasponu od oko 2.600 kuna, dok bi i dostupnost trebala biti uskoro (GTX 1080 kartice polako dolaze kod nas). U usporedbi s njihovim GeForce GTX 980 Ti modelom, ova cijena je niža za više od tisuću kuna, a pruža i do 30 posto bolje performanse. Navodi se i kako je GTX 1070 jači čak i od Titana X.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Palit izdao GTX 1070 karticu u GameRock i JetStream seriji - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.