EVGA proširuje seriju matičnih ploča sa X99 FTW K modelom

EVGA proširuje seriju matičnih ploča sa X99 FTW K modelom

Nova matična ploča napravljena je za entuzijaste, dolazeći sa svojim poznatim logom na ploči. 

Za X99 čipset polako pristižu matične ploče od poznatih velikih tehnoloških kompanija, kao što su Gigabyte, Asus i MSI. Toj ekipi pridružuje se i američka EVGA koja je kod nas najpoznatija po svojim grafičkim karticama i napajanjima.

EVGA-ova nova ploča podržava Intelov X99 čipset i procesore Haswell-E i Broadwell-E linije. Uvedena je i quad-channel DDR4 arhitektura za instalaciju do maksimalno 128 GB RAM-a brzine do 3200 MHz+. Sama ploča izrađena je s hibridno crnim PCB-om s osam slojeva, uključujući i CPU socket s 150 posto više zlatnog sloja. Ploča ima i ugrađeni mjerač temperature, putem koje korisnik može točno vidjeti procijeniti temperaturu. Za pitanje grafičkih kartica omogućen je jedino Nvdijin SLI format do 4-way SLI.

X99 FTW K ima tako i osam strujnih faza koje su pokrivene manjim heatsinkom što je pogodno za neki osnovni overclocking. No za one koji žele zaista malo veću granicu, vjerojatno će tražiti neki s većim heatsinkom i više strujnih faza, kao što je AsRockov X99 Extreme4. U odnosu na druge ploče u svojoj seriji, EVGA-ova X99 FTW K ima prednost u tome što je jedina X99 E-ATX ploča koja ima USB 3.1 Gen 2. Uključeno je ukupno 10 SATA III portova za spajanje driveova (6 Gbps), dodavši pritom i jedan M.2 za SSD uređaje s brzinom do 32 GBps.

EVGA X99 FTW K 151 BE E097 KR XL 5

Od USB priključaka ploča ima po četiri za USB 2.0 i 3.0 (tri za Type-A i jedan za C) i dva USB 3.1 Gen 2 porta (po jedan za Type-A i C). Na samoj ploči ujedno se nalazi i power, rest i clear CMOS i 8-Phase Digital VRM (zadužen za mijenjanje varijabilne struje). Za što bolje mrežno izvođenje i smanjenje mrežne latencije, ugrađena su dva NIC-a, jedan od Intela i drugi Killer E2400.  Audio stranu pokriva Realtekov ALC1150 HD audio codec. Prisutan je i Dual BIOS, u slučaju da dođe do greški ili poremećaja na BIOS-u. EVGA E-leet X tuning utility softver omogućava korisniku pregled i kontrolu nad opcijom overclockinga.

Dostupan je za kupovinu s njihove službene stranice za 300 dolara (oko 1.986 kn).

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

EVGA proširuje seriju matičnih ploča sa X99 FTW K modelom - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.