ASRock i Intel udruženim snagama stvorili maleno računalo DeskMini

ASRock i Intel udruženim snagama stvorili maleno računalo DeskMini

DeskMini je maleno računalo od svega 1,92 litara.

Nakon što je na CES-u Asrock najavio stvaranje novog SFF računala koje koristi Intelov mini-STX form factor, kompanija je sada službeno predstavila i njegovo ime i nove detalje.

Zajedničkim snagama tako su Intel i Asrock napravili jedno od najmanjih mini računala na svijetu, DeskMini. Asrockovo DeskMini računalo bazira se na najnovijoj Mini Socket Technology Extended obliku, znano kao i Mini-STX. Zahvaljujući ovoj tehnologiji, omogućena je fleksibilnost za podršku Intel LGA 1151 socket-based Intelovih procesora za tržište mini računala. Maleno kućište od 1,92 litara može tako primiti matičnu ploču, Intelov stock hladnjak i dva drivea od 2,5 inča.

Osim što je manje, ono je i puno jače od današanjih NUC-ova (Next Unit Computing) koji se nude na tržištu. U službenom priopćenju kompanija je pokazala test DeskMinia u Cinebenchu R15. DeskMini s Intelovim dvojezgrenim procesorom Core i3-6100 i integriranom Intelovom HD Graphics 530 imao je rezultat od 392 cb. Drugi sustav imao je puno jači procesor (i7-6500U9 i slabiju integiranu grafiku (HD Graphics 520), no postigao je rezultat od 323 cb.

DeskMini 2

Informacije o cijeni, dostupnosti ili ponuđenim modelima kompanija nije objavila. Na jednom od sljedećih tehnoloških evenata Asrock će vjerojatno predstaviti i različite modele svog DeskMini računala.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

ASRock i Intel udruženim snagama stvorili maleno računalo DeskMini - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.