Gigabyte predstavio prvu svjetsku Intel Thunderbolt 3 certficiranu X99 matičnu ploču

Gigabyte predstavio prvu svjetsku Intel Thunderbolt 3 certficiranu X99 matičnu ploču

Kompanija je najavila da njihova nova ATX matična ploča, GIGABYTE GA-X99P-SLI, ima podršku za Intelov Thunderbolt 3.

GIGABYTE GA-X99P-SLI matična ploča prva je X99 ploča na svijetu koja ima certifikat za podršku Thunderbolta 3, svjetski najbržeg protokola za konekciju. Novi Thunderbolt 3 protokol dostupan je preko USB Type-C konektora na stražnjoj straži ploče i omogućava preko jedne žice bandwidth do 40 Gb/s.

GA X99P SLI

Jedna od njegovih prednosti je i da ima mogućnost nošenja video signala, no pošto X99 platforma nema integrirani GPU u CPU, kontroler se mora spojiti s grafičkom karticom. GIGABYTE GA-X99P-SLI tako dolazi s DisplayPortom na stražnjoj strani. Putem jedne žice tako je moguće spojiti do šest uređaja putem Thunderbolta 3.

GA X99P SLI 2

Od specifikacija još podržava Core i7 Extreme Edition procesore, osam DDR4 memorije do 3333 MHz i 128 GB, te četiri grafičke kartice od Nvdije ili AMD-a. Dolazi s po dva slota za PCI Express x16 pri x16, x8 i x1. Za pitanje pohrane omogućena je i podrška za PCIe NVMe SSD uređaje, koji imaju do 32 Gb/s.

GA X99P SLI 8

Gigabyteov PCIe Shield pojačava robusnost i zaštitu od mogućeg pucanja i kidanja PCIe slota zbog težih grafičkih kartica. Pruža i mogućnost osvjetljenja u rasponu od sedam boja, koja se može namještavati putem softvera. Novu generacija SATA Express konektora dopušta ploči do 10 Gb/s, za razliku od SATA3 koja ima maksimum do 6 Gb/s.

GA X99P SLI 3

Za što bolju kvalitetu zvuka, implementiran je Realtek ALC1150 višekanalni HD audio codec i visokokvalitetni audio kondenzatori. Nezavisni PCB layeri za lijevi i desni audio kanal eliminiraju moguće smetnje kanala i poboljšavaju kvalitetu zvuka. Intel GbE LAN sadrži cFosSpeed, aplikaciju koja se brine za mrežu i pomaže u poboljšanju mrežne latencije i održavanju niskog pinga. CPU socket je pozlaćen, a s njim i četiri PCIe slota i osam DIMM slota, zbog veće zaštite i izdržljivosti.

GA X99P SLI 4

Njihov ekskluzivni 2X Copper PCB dizajn pomaže u izdržavanju većeg opterećenja energije i eliminiranju topline s kritičnih točaka procesora.
Tu je još i patentirani DualBIOS dizajn (s glavnim i backup BIOS-om) i sigurniji dizajn za ugradnju komponenti.  Pruženi su i softveri EasyTune za prilagođavanje opcija, te Cloud Station koji omogućuje dijeljenje resursa i upravljanje računala preko bežične konekcije.

GA X99P SLI 5

Za sada nema nikakvih informacija o dostupnosti ili cijeni ove ploče. Pošto se radi o zaista vrhunskoj ploči možete očekivati i vrhunsku cijenu.

Našu recenziju njihove Z170X Gaming G1 ploče možete pročitati ovdje.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Gigabyte predstavio prvu svjetsku Intel Thunderbolt 3 certficiranu X99 matičnu ploču - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.